Prostreno.cz

Brambory zapečené s grilovaným kuřecím masem

Jeden z receptů, jak využít zbytek grilovaného kuřete.

Ohodnotit
(27 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 647 kJ / 154 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy10g
tuky7g

Ingredience na

  • 5 ks větších brambor
  • 150 g strouhaného sýra - nejlépe čedar
  • 350 g grilovaného kuřecího masa
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 lžička sypkého ochucovadla
  • Na posypání
  • 0,5 svazku čerstvé pažitky

Postup přípravy

  1. Brambory předvařte do poloměkka. Vychladlé brambory nakrájejte.
  2. Zapékací misku vyložte větším kusem alobalu.
  3. Do misky nasypte brambory, nakrájené kuřecí maso a sýr.
  4. Posypte ochucovadlem, místo ochucovadla můžete použít oblíbené koření, pokapejte máslem, promíchejte a zabalte.
  5. Pečte 35 - 40 minut v troubě předehřáté na 190 °C.
  6. Před koncem pečení alobal rozbalte.
  7. Podávejte posypané nasekanou pažitkou.

TIP:

K přípravě můžete použít i maso dušené, nebo vařené.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    84,80g
  • Sacharidy:

    24,60g
    • Cukry:

      2,33g
  • Tuky:

    132,56g
  • Vláknina:

    4,00g

Aktivita pro spálení: 154 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Krůtí prsa s houbami

(9 hlasů)

Slaninové brambory

(5 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Brambory zapečené s grilovaným kuřecím masem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat