Prostreno.cz

Polévka s cizrnou

Divoká rýže, quinoa a cizrna. Hustá, sytá polévka kterou můžete podávat jako hlavní chod.

Ohodnotit
(21 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 466 kJ / 111 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy21g
tuky1g

Ingredience na

  • 0,5 šálku quinoi
  • 0,5 šálku divoké rýže
  • 200 g konzervované cizrny
  • 1 ks velké mrkve
  • 1 šálek hrášku - čerstvý,nebo mražený
  • 1,2 l dobrého domácího vývaru - kuřecí ,nebo zeleninový
  • 2 špetky česnekového koření
  • 0,5 svazku zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Rýži a quinou připravte podle návodu na obalu.
  2. Vývar přiveďte k varu, přidejte oloupanou, na kostičky nakrájenou mrkev, scezenou a propláchnutou cizrnu a hrášek. Vařte 10 minut.
  3. Polévku dochuťte česnekovým kořením.
  4. Quinou a rýži promíchejte a k polévce podávejte zvlášť v misce.
  5. Polévku podávejte hustě posypanou zelenou petrželkou.

TIP:

Cizrna se dá použít klasická, suchá. V tomto případě je třeba cizrnu před vařením namočit a pak vařit minimálně ¾ hodiny.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka s cizrnou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat