Prostreno.cz

Jarní vaječina

Tuto vaječinu dělám o Velikonocích, když už mají domácí vajíčka krásnou barvu a je velký výběr bylinek. Podávejte jako snídani na Velikonoční pondělí. Je to velmi jednoduchý recept.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 30min

    10min příprava

    20min vaření

  • 430 kJ / 102 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy2g
tuky5g

Ingredience na

  • 10 ks vajec
  • 1 l mléka
  • 10 dkg šunky
  • 2 hrsti bylinek - např. pažitka, petrželka

Postup přípravy

  1. Do vařícího mléka rozklepněte vejce, přidejte nakrájenou šunku, bylinky, dle chuti osolte a opepřete. Míchejte až do úplného zhoustnutí vajec.
  2. Přeceďte, dejte do misek a nechte vychladit. Podávejte s tmavým pečivem a zeleninou.

TIP:

Vaječinu můžeme dát i do očištěných barevných paprik, nechat vychladnout, nakrájet na kolečka a dát je na obložené talíře.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,00g
  • Sacharidy:

    5,96g
    • Cukry:

      4,20g
  • Tuky:

    15,00g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 102 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

30

minut uklízení



Podobné recepty

Vaječná pomazánka

(27 hlasů)
10min
1051 kJ

Vaječná pomazánka se šunkou

(19 hlasů)
30min
650 kJ

Vajíčková pomazánka

(25 hlasů)
20min
1179 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jarní vaječina

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat