Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Jarní vaječina

VitoslavskaM
15hlasů
Hodnotit

30min

10min příprava

20min vaření

418 kJ

energetická hodnota na 100g

44 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:4g tuky2g sacharidy9g bílkoviny

Tuto vaječinu dělám o Velikonocích, když už mají domácí vajíčka krásnou barvu a je velký výběr bylinek. Podávejte jako snídani na Velikonoční pondělí. Je to velmi jednoduchý recept.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 10 ks vajec
  • 1 l mléka
  • 10 dkg šunky
  • 2 hrsti bylinek - např. pažitka, petrželka

Postup přípravy

  • Do vařícího mléka rozklepněte vejce, přidejte nakrájenou šunku, bylinky, dle chuti osolte a opepřete. Míchejte až do úplného zhoustnutí vajec.
  • Přeceďte, dejte do misek a nechte vychladit. Podávejte s tmavým pečivem a zeleninou.
TIP:

Vaječinu můžeme dát i do očištěných barevných paprik, nechat vychladnout, nakrájet na kolečka a dát je na obložené talíře.

Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

10 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

6 hlasů
15min 544kJ 70 Kč

Podobné recepty

Vaječná pomazánka

Vaječná pomazánka

26 hlasů
10min 887 kJ 52 Kč
Vaječná pomazánka se šunkou

Vaječná pomazánka se šunkou

19 hlasů
30min 648 kJ 60 Kč
Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

22 hlasů
20min 785 kJ 22 Kč
Vajíčková omeleta

Vajíčková omeleta

27 hlasů
15min 693 kJ 41 Kč
Vaječná pomazánka

Vaječná pomazánka

16 hlasů
25min 775 kJ 38 Kč
Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

11 hlasů
25min 678 kJ 55 Kč

Články nejen o vaření