Prostreno.cz

Jarní vaječina

Tuto vaječinu dělám o Velikonocích, když už mají domácí vajíčka krásnou barvu a je velký výběr bylinek. Podávejte jako snídani na Velikonoční pondělí. Je to velmi jednoduchý recept.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 30min

    10min příprava

    20min vaření

  • 418 kJ / 100 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy2g
tuky4g

Ingredience na

  • 10 ks vajec
  • 1 l mléka
  • 10 dkg šunky
  • 2 hrsti bylinek - např. pažitka, petrželka

Postup přípravy

  1. Do vařícího mléka rozklepněte vejce, přidejte nakrájenou šunku, bylinky, dle chuti osolte a opepřete. Míchejte až do úplného zhoustnutí vajec.
  2. Přeceďte, dejte do misek a nechte vychladit. Podávejte s tmavým pečivem a zeleninou.

TIP:

Vaječinu můžeme dát i do očištěných barevných paprik, nechat vychladnout, nakrájet na kolečka a dát je na obložené talíře.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jarní vaječina

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat