Rýžový dezert
Dezert s vůni vanilky a skořice.
-
40min
25min příprava
15min vaření
-
1025 kJ / 245 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny4g
sacharidy46g
tuky4g
Ingredience na
- 300 g
vařené rýže
- nejlépe arborio
- 60 ml
kondenzovaného, neslazeného mléka
- 3 lžíce
medu
- 1 lžička
mleté skořice
- 1 ks
lusku vanilky
- dřeň
- 1 lžíce
medu
- 100 g
sušeného ovoce
- hrušky, švestky, broskve, meruňky
- 100 ml
jablečného džusu
- 1 ks
jablka
- nastrouhané
- Na posypání
- 3 lžíce
mandlových lupínků
Postup přípravy
- Uvařenou rýži promíchejte s kondenzovaným mlékem, medem, mletou skořicí a dřeni vanilky. Mléko můžete trochu zahřát, aby se vše dobře spojilo.
- Jablečný džus zahřejte, přidejte oblíbené sušené ovoce, nastrouhané jablko, med a duste 10 - 15 minut. Nechte vychladnout.
- Rýži rozdělte do skleniček, přidejte ovoce, posypte mandlemi a podávejte. Mandle můžete nasucho opražit.