Prostreno.cz

Králík s tymiánem a bazalkou

I králík může být vhodný pro sváteční nedělní oběd.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 849 kJ / 203 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy17g
tuky12g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Umyté maso rozdělte na porce, vložte do mísy, osolte, posypte tymiánem, bazalkou a rozdrceným bobkovým listem. Zalijte vínem, přikryjte a dejte na 24 hodin do lednice.
  2. Přeložte do pekáče i s vínem. Kolem králíka rozložte na větší kousky nakrájenou cibuli, bůček nakrájený na kostičky. Pokapejte olejem přikryjte a pečte v troubě na 200°C přibližně 60 minut.
  3. Před dopečením odkryjte, aby se maso dozlatova opeklo.

TIP:

Králičí maso je lehce stravitelné, zdravé, libové, jemné, má nízký obsah cholesterolu a v neposlední radě je velmi chutné.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík s tymiánem a bazalkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat