Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Králík s tymiánem a bazalkou

lanvin
14hlasů
Hodnotit

1h a 15min

15min příprava

60min vaření

531 kJ

energetická hodnota na 100g

220 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:11g tuky2g sacharidy3g bílkoviny

I králík může být vhodný pro sváteční nedělní oběd.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 ks králíka (1 kg )
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 1 lžíce sušené bazalky
  • 2 ks bobkového listu
  • 200 ml bílého vína
  • 150 g uzeného bůčku
  • 4 ks cibule
  • 6 lžic rostlinného oleje
  • 3 špetky soli
  • 4 lístky čerstvé bazalky - na dekoraci

Postup přípravy

  • Umyté maso rozdělte na porce, vložte do mísy, osolte, posypte tymiánem, bazalkou a rozdrceným bobkovým listem. Zalijte vínem, přikryjte a dejte na 24 hodin do lednice.
  • Přeložte do pekáče i s vínem. Kolem králíka rozložte na větší kousky nakrájenou cibuli, bůček nakrájený na kostičky. Pokapejte olejem přikryjte a pečte v troubě na 200°C přibližně 60 minut.
  • Před dopečením odkryjte, aby se maso dozlatova opeklo.
TIP:

Králičí maso je lehce stravitelné, zdravé, libové, jemné, má nízký obsah cholesterolu a v neposlední radě je velmi chutné.

Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

11 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

6 hlasů
15min 544kJ 70 Kč

Podobné recepty

Svíčková z králíka a houskový knedlík

Svíčková z králíka a houskový knedlík

13 hlasů
2h a 35min 966 kJ 221 Kč
Králík v pelíšku

Králík v pelíšku

11 hlasů
1h a 15min 412 kJ 167 Kč
Králík na víně

Králík na víně

15 hlasů
1h a 20min 831 kJ 144 Kč
Marinovaný grilovaný králík podle Zdeňka Pohlreicha

Marinovaný grilovaný králík podle Zdeňka Pohlreicha

20 hlasů
50min 633 kJ 170 Kč
Zajíc na sladkokyselo podle Itala

Zajíc na sladkokyselo podle Itala

15 hlasů
1h a 20min 746 kJ 255 Kč
Králičí roláda s bylinkovou směsí

Králičí roláda s bylinkovou směsí

13 hlasů
1h a 50min 422 kJ 236 Kč

Články nejen o vaření