Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Králík na víně

lanvin
15hlasů
Hodnotit

1h a 20min

20min příprava

60min vaření

830 kJ

energetická hodnota na 100g

144 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:5g tuky34g sacharidy6g bílkoviny

Upečený domácí králík patří k pochoutkám české kuchyně, navíc bílé králičí maso je lehce stravitelné.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1,5 kg králíka
  • 1 lžíce provensálského koření
  • 3 stroužky česneku
  • 1 sklenička červeného vína
  • 10 kuliček nového koření
  • 4 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 3/4 skleničky smetany
  • 12 ks sušených švestek

Postup přípravy

  • Omytého, osušeného králíka namažte olejem, osolte, potřete prolisovaným česnekem a posypte provensálským kořením. Zabalte do potravinové folie a nechte přes noc v lednici.
  • Maso rozbalte, dejte do pekáčku, přidejte máslo, podlijte vínem, přidejte nové koření a pečte v troubě 40 minut.
  • Do králíka udělejte zářezy a vložte na proužky nakrájené švestky. Zbytek položte vedle králíka. Zalijte smetanou a pečte ještě 20 minut.
Mrkvový salát s červenou řepou

Mrkvový salát s červenou řepou

1 hlas
45min 333kJ 70 Kč
Ovocné kokosové mléko

Ovocné kokosové mléko

1 hlas
15min 527kJ 70 Kč

Podobné recepty

Svíčková z králíka a houskový knedlík

Svíčková z králíka a houskový knedlík

13 hlasů
2h a 35min 966 kJ 221 Kč
Králík v pelíšku

Králík v pelíšku

11 hlasů
1h a 15min 412 kJ 167 Kč
Králík s tymiánem a bazalkou

Králík s tymiánem a bazalkou

14 hlasů
1h a 15min 850 kJ 220 Kč
Marinovaný grilovaný králík podle Zdeňka Pohlreicha

Marinovaný grilovaný králík podle Zdeňka Pohlreicha

20 hlasů
50min 725 kJ 170 Kč
Králičí roláda s bylinkovou směsí

Králičí roláda s bylinkovou směsí

13 hlasů
1h a 50min 422 kJ 236 Kč
Králík na tymiánu

Králík na tymiánu

11 hlasů
1h a 20min 466 kJ 160 Kč

Články nejen o vaření