Prostreno.cz

Králík na víně

Upečený domácí králík patří k pochoutkám české kuchyně, navíc bílé králičí maso je lehce stravitelné.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 830 kJ / 198 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy34g
tuky5g

Ingredience na

  • 1,5 kg králíka
  • 1 lžíce provensálského koření
  • 3 stroužky česneku
  • 1 sklenička červeného vína
  • 10 kuliček nového koření
  • 4 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 3/4 skleničky smetany
  • 12 ks sušených švestek

Postup přípravy

  1. Omytého, osušeného králíka namažte olejem, osolte, potřete prolisovaným česnekem a posypte provensálským kořením. Zabalte do potravinové folie a nechte přes noc v lednici.
  2. Maso rozbalte, dejte do pekáčku, přidejte máslo, podlijte vínem, přidejte nové koření a pečte v troubě 40 minut.
  3. Do králíka udělejte zářezy a vložte na proužky nakrájené švestky. Zbytek položte vedle králíka. Zalijte smetanou a pečte ještě 20 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík na víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat