Prostreno.cz

Králík v pelíšku

Na králíku zapečeném s bramborami si pochutná celá rodina.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 412 kJ / 98 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy1g
tuky6g

Ingredience na

  • 1 kg králíka
  • brambory
  • 1 ks cibule
  • sladká paprika
  • hladká mouka
  • 1 kelímek smetany
  • sůl
  • pepř
  • vývar - můžete použít kosti z ořezaného králíka
  • zvěřinové koření

Postup přípravy

  1. Nejdříve si ořežte králíka, maso si rozkrájejte na kostičky, osolte a opepřete a dejte na pánvičku trochu zatáhnou na olej nebo jiný tuk. A ještě přidejte trochu zvěřinového koření dodá šmak.
  2. Mezitím si nakrájejte brambory na plátky - nevařte dopředu. Cibuli na kolečka a smíchejte si mouku se sladkou paprikou.
  3. Pokud je maso zatáhlé, trochu tuku z pánve dejte do mísy, ve které budete dodělávat králíka a začněte vrstvit. Nejdříve poklaďte brambory, cibuli, maso a to posypejte moukou rozdělanou s paprikou a tento postup opakujte - horní vrstva musí být brambory.
  4. Pokud máte vše navrstveno, zalijte smetanou a dejte do trouby zhruba na 45 minut a podlévejte vývarem brambůrky, musejí dostat takovou zlatavou barvu.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík v pelíšku

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat