Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Králík v pelíšku

katerina.b
11hlasů
Hodnotit

1h a 15min

30min příprava

45min vaření

412 kJ

energetická hodnota na 100g

167 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:6g tuky1g sacharidy10g bílkoviny

Na králíku zapečeném s bramborami si pochutná celá rodina.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 kg králíka
  • brambory
  • 1 ks cibule
  • sladká paprika
  • hladká mouka
  • 1 kelímek smetany
  • sůl
  • pepř
  • vývar - můžete použít kosti z ořezaného králíka
  • zvěřinové koření

Postup přípravy

  • Nejdříve si ořežte králíka, maso si rozkrájejte na kostičky, osolte a opepřete a dejte na pánvičku trochu zatáhnou na olej nebo jiný tuk. A ještě přidejte trochu zvěřinového koření dodá šmak.
  • Mezitím si nakrájejte brambory na plátky - nevařte dopředu. Cibuli na kolečka a smíchejte si mouku se sladkou paprikou.
  • Pokud je maso zatáhlé, trochu tuku z pánve dejte do mísy, ve které budete dodělávat králíka a začněte vrstvit. Nejdříve poklaďte brambory, cibuli, maso a to posypejte moukou rozdělanou s paprikou a tento postup opakujte - horní vrstva musí být brambory.
  • Pokud máte vše navrstveno, zalijte smetanou a dejte do trouby zhruba na 45 minut a podlévejte vývarem brambůrky, musejí dostat takovou zlatavou barvu.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

10 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

6 hlasů
15min 544kJ 70 Kč

Podobné recepty

Svíčková z králíka a houskový knedlík

Svíčková z králíka a houskový knedlík

13 hlasů
2h a 35min 966 kJ 221 Kč
Králík na víně

Králík na víně

15 hlasů
1h a 20min 831 kJ 144 Kč
Králík s tymiánem a bazalkou

Králík s tymiánem a bazalkou

14 hlasů
1h a 15min 532 kJ 220 Kč
Marinovaný grilovaný králík podle Zdeňka Pohlreicha

Marinovaný grilovaný králík podle Zdeňka Pohlreicha

20 hlasů
50min 633 kJ 170 Kč
Králičí roláda s bylinkovou směsí

Králičí roláda s bylinkovou směsí

13 hlasů
1h a 50min 422 kJ 236 Kč

Články nejen o vaření