Prostreno.cz

Višňové knedlíky

Knedlíky z odpalovaného těsta s višněmi, obalené v máslové strouhance.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 60min

    30min příprava

    30min vaření

  • 801 kJ / 191 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy22g
tuky8g

Ingredience na

  • 375 ml mléka
  • 20 g másla
  • 1 špetka soli
  • 260 g hladké mouky
  • 2 ks prošlehaných vajec
  • 600 g višní
  • 1 lžíce másla - k višním
  • 2 lžíce pískového cukru
  • 100 ml červeného vína
  • 1 lžička soli
  • 150 g strouhanky
  • 120 g másla

Postup přípravy

  1. V rendlíku rozehřejte lžíci másla, přidejte 400 g višní, 2 lžíce cukru, zalijte je vínem a 10 minut poduste.
  2. Ve větším rendlíku svařte 375 ml mléka, 20 g másla a špetku soli, vsypte 260 g hladké mouky a vařečkou míchejte a prohřívejte, dokud se hmota nebude odlepovat od rendlíku.
  3. Sejměte z ohně a vymíchejte dohladka se 2 prošlehanými vejci.
  4. Zchladlou hmotu propracujte rukama a vyválejte na tlustší placku, tu nakrájejte na čtverce.
  5. Do každého zabalte 2 - 3 višně.
  6. Vařte ve vroucí osolené vodě přibližně 8 - 10 minut.
  7. V pánvi rozehřejte 120 g másla, přisypte strouhanku a orestujte ji do zlatova.
  8. Knedlíky podávejte obalené v máslové strouhance a s dušenými višněmi.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Višňové knedlíky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat