Prostreno.cz

Šéfkuchař nové úrovně Gordon Ramsay 

Když přemýšlíme o kuchaři s mnoha michelinskými hvězdami, jedno ze jmen, které nás napadne, je Gordon Ramsay. Šéfkuchař nové úrovně Gordon Ramsay je jedním z nejlepších šéfkuchařů na světě, který získal mnoho ocenění v oblasti kulinářského umění.

Stát se michelinským šéfkuchařem je nejvyšší ctí a Gordon Ramsay je držitelem dokonce sedmi michelinských hvězd. To samo o sobě vysvětluje, proč se Gordon Ramsay stal nejznámějším a nejvlivnějším šéfkuchařem na světě.

Gordon Ramsay je britský kuchař, televizní osobnost, restauratér, hotelový kritik, kritik jídla a spisovatel. Pod svým jménem má vysoce uznávané restaurace a kuchařky.

Je nejlépe známý svou upřímností, používáním vulgárních výrazů, ohnivou povahou a přísným přístupem, které otevřeně projevoval ve svých televizních vystoupeních v kuchařských pořadech.

Životopis Gordona Ramsayho

Gordon Ramsay během let, kdy vyrůstal, pracoval v místní indické restauraci jako myč hrnců. Miloval fotbal a snil o tom, že se jednou stane fotbalistou. Hrál tak dobře, že ho dokonce vybrali do týmu do 14 let, ale kvůli opakovaným zraněním a jednomu vážnému zranění kolena se musel s fotbalovou kariérou rozloučit.

The Cooking Journey

V období dospívání se Gordon Ramsay začal zajímat o vaření a v 19 letech se rozhodl pro kulinářské vzdělání a přihlásil se ke studiu hotelového managementu na North Oxfordshire Technical College.

V 80. letech se přestěhoval do Londýna a začal pilovat své kulinářské dovednosti v restauraci Harvey's pod vedením šéfkuchaře Marca Pierra Whitea a v La Gavroche pod šéfkuchařem Albertem Rouxem.

Ve velmi mladém věku 23 let odcestoval Gordon Ramsay do Francie, aby pracoval s michelinskými kuchaři Joelem Robuchonem a Guyem Savoyem.

Po návratu do Londýna v roce 1993 se stal šéfkuchařem Aubergine a získal dvě michelinské hvězdy. Nakonec odešel v naději, že si otevře svou restauraci. Tu si v roce 1998 skutečně otevřel – proslulou Gordon Ramsay. Během krátké doby tří let získala tato restaurace svou třetí michelinskou hvězdu.

Jméno restaurace se prosadilo ve světě a restaurace byla hodnocená jako jedna z nejlepších restaurací. Poté otevřel Petrus a během sedmi měsíců získal další michelinskou hvězdu.

Otevřel restaurace, které měly velký úspěch a získaly mnoho michelinských hvězd. Některé z nich jsou La Noisette, Savoy Grill, Maze a Boxwood fé.

Mezinárodní sláva

S rostoucím úspěchem a popularitou v roce 2001 Gordon Ramsay otevřel svou první mezinárodní restauraci Verre v Dubaji ve Spojených arabských emirátech. Další pak otevřel v New Yorku, ve Versailles ve Francii, v Austrálii, Japonsku a Jižní Africe.

Ocenění a vyznamenání

Jeho restaurace mu v průběhu let získaly mnoho michelinských hvězd a byly také zvoleny nejlepší restaurací ve Velké Británii. Byl jmenován důstojníkem Řádu britského impéria (OBE) královnou Alžbětou II. Kromě toho má Gordon Ramsay na svém kontě mnoho ocenění v oblasti restaurací a pohostinství.

Televizní osobnost

Televizní vystoupení Gordona Ramsaye posunulo jeho popularitu na jinou úroveň. Jeho postoj, divoká povaha, neomalenost a používání vulgárních výrazů, které otevřeně ukazoval v televizi, z něj udělala hvězdu. Také prezentoval a hostil mnoho soutěžních kuchařských show jako Hell's Kitchen, Ramsay's Kitchen Nightmares a The F Word. To byly britské verze. Ale představil i americké verze Hell's Kitchen, Kitchen Nightmares, Master Chef, MasterChef Junior, Gordon Behind Bars, Hotel Hell, 24 hodin do pekla a zpět Gordona Ramsayho a v neposlední řadě Next Level Chef.

Zdroj: www.gordonramsay.com/gr/about-gordon/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat