Prostreno.cz

Jak využít sny k okořenění pokrmů?

Jak vyladit svoji kuchařskou formu, vytáhnout se před přáteli a rodinou nebo zjistit suroviny na již dávno zapomenutý starý recept? Požádejte svoje sny o vedení. P. S.: Opravdu to funguje!

Už se vám někdy stalo, že jste si vzpomněli na starý rodinný recept, který vám dědeček nebo babička připravovali před mnoha a mnoha lety? „Asi jsem to všechno promeškala. Můj děda vždycky na Vánoce celé rodině připravoval staročeského kubu z krup. Už milionkrát jsem ho zkoušela připravit přesně tak, jak si ho pamatuji, ale nikdy to nebylo ono,“ popisuje čtenářka Lenka, která se, bohužel, nemá koho zeptat na radu.

„Babička už taky není mezi námi a nikdo další z rodiny ingredience neznal. Bylo to dědovo tajemství,“ říká smutně. Má Lenka ještě nějakou naději, že starý rodinný recept připraví přesně tak jako její předci? Něco by tu bylo…

Tak trochu osobní magie

Denise Linn, americká uznávaná spisovatelka, terapeutka a odbornice na minulé životy a reinkarnaci, má tip, jak získat recepty doslova z duchovního světa. Sama říká, že sny se dají mnohým způsobem využít k okořenění pokrmů, díky nim můžete nalézt chybějící přísadu, získat inspiraci pro přípravu jídel, nebo dokonce zavolat svého vnitřního mystického šéfkuchaře. „Toho všeho lze dosáhnout tím, že se naučíte sny programovat,“ objasňuje Denise Linn. Jak?

Místo a záměr? To nejdůležitější

Prostě se vědomě rozhodnete, že svůj problém vyřešíte, nebo přímo požádáte o radu. Před spaním si tak můžete říct: „Sny, prosím vás, pošlete mi inspiraci pro sváteční oběd.“ Nebo: „Sny, potřebuji zjistit, co všechno můj děda přidával do jídla. Dnes v noci na to přijdu.“ Toto programování snů, kterému se také říká snová inkubace, údajně pochází ze starověkého Řecka.

Lidé prý chodili do posvátných snových chrámů, aby se jim zdál požadovaný sen. V současné době posvátné oblasti navštěvovat nemusíte, stačí, když přesně to místo, kde spíte, začnete považovat za svůj vnitřní chrám, a oslovíte-li ducha, posílí se vaše jasnozření a zjasní se obsah vašich snů. Je však důležité formulovat svoje požadavky co nejpřesněji a nejvýstižněji.

Potřebuji, chci, prosím o…

Pokud zadáte, že „doufáte ve splnění toho a onoho“, nemá to takovou sílu jako jasný vzkaz typu „dnes v noci mi mé sny jasně odhalí to, co potřebuji“. Rozumíte rozdílu? A pozor, u postele byste vždy měli mít tužku a papír. Nikdy totiž nevíte, co bude potřeba urychleně zapsat, aby mysl nezapomněla… Teď už jen zbývá uvést, do jaké míry tento způsob funguje. Můžete hádat…

Denise Linn říká, že vše, co od svých snů očekáváte, se splní. A taky se ve své knize Mystika vaření, ve které tento postup uveřejnila, odvolává na jistou dámu, která taktéž toužila po zjištění poslední ingredience jednoho jídla z brambor. Požádala proto své sny o vedení.

V noci se jí zdálo, že je ve srubu. Při pohledu na klády dotyčná viděla skořicové tyčinky. Když druhý den toužebně připravovala ono jídlo, skořice byla přesně tím, co mu chybělo.

Zkusíte to také? Třeba odhalíte pravdu o již dávno „ztracených“ rodinných postupech!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat