Prostreno.cz

Kosmetické využití citronu

Že citron se dá použít jen do čaje nebo jako univerzální čistič v domácnosti? Co vás nemá. Spolehlivě zatočí se zápachem potu a vybělí zuby. Dokonce z něj v nouzi můžete vytvořit i tužidlo na vlasy!

Plody citronovníku jsou v celosvětovém měřítku nejrozšířenějším ovocem. Věřili byste, že citrusy se pěstuji už čtyři tisíce let? A pořád se objevují nové a nové možnosti, jak je využít.

Jak vám žlutý zázrak pomůže ke kráse?

Vzpruha unavených očí

Vymačkaný citron vám před tím, než ho hodíte do koše, ještě poslouží. Odřízněte z něj tenký proužek a přiložte kůru nahoru k okraji víček. Nutno dodat, že to může lehce pálit. Po pár minutách působení se oči zklidní, získají odpočatý a svěží vzhled. A vaše vizáž jiskru!

Promazávač kůže

Místa na těle, která čelí velkému tlaku, si zaslouží zvláštní péči. Třeba na loktech dostává elasticita pokožky pořádně na frak! Když však budete postižené oblasti potírat citronovou šťávou, předejdete vizuální katastrofě.

Ničitel zápachu

Bez ohledu na počasí se potí každý. Jak zabránit nepříjemnému „odéru“ linoucímu se z podpaží? Obyvatelé tropů na to vyzráli. Do podpažních jamek si po vykoupání vkládají vatový tampon namočený v citronové šťávě. Ten tam nechají pár vteřin a rázem je po problému.

Odmašťovač vlasů

Mastí se vám vlasy a žádný šampon slibující změnu nepomáhá? Jděte na to jinak. Smíchejte 1 litr vody s 1 decilitrem šťávy z citronu a po běžném umytí vždy hřívu touto směsí propláchněte. Časem budou vaše vlasy proti mastnotě téměř imunní.

Přírodní tužidlo

Pokud vám kupovaný tužící přípravek právě dojde, je tohle učiněná záchrana. Vymačkaná půlka citronu se třemi lžícemi piva umí zázraky. Tímto roztokem stačí navlhčit účes a ten pak „přežije“ i bouřlivé výkyvy počasí.

Bělidlo chrupu

Chcete-li dosáhnout vybělení zubů, nejlépe bez drahých a chemických produktů, potírejte je zředěnou citronovou šťávou. Bělostný úsměv celebrit vám to asi nezaručí, ale minimálně o odstín či dva zesvětlí. Ale pozor, jednat by se mělo pouze o jednorázovou akci. Kyseliny obsažené v citronu totiž naleptávají zubní sklovinu, takže pokud tuto metodu budete praktikovat pravidelně, napácháte nevratné škody!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat