Prostreno.cz

Co zabírá na mykózu chodidel a popraskané paty?

Je sice zima a tlusté ponožky skryjí ledacos, ale ani tak by se péče o nohy neměla zanedbávat. Co když si v zájmu novoročního předsevzetí půjdete zaplavat nebo navštívíte saunu! Jak si tam neuříznout ostudu?

Kožní plísně, ztvrdlá nebo rozpraskaná pokožka, zarůstající nehty. Je jasné, že s tímhle „materiálem“ se velká paráda neudělá. Nečekejte, až se léto zeptá, a řešte to hned! Přece, co můžete udělat dnes…

Stop popraskané kůži

Rychlé a efektivní řešení problému je smíchání 5 gramů bazalky s vazelínou. Mastí promažte na noc paty a s množstvím vůbec nešetřete. Navlékněte přes to ponožky a tradá do peřin. Další alternativou je rozkrojený citron, kterým si po koupeli ošetříte postižená místa. Opakujte do té doby, než bude pokožka opět hebká. Ani v tomhle případě nezapomínejte na ponožky!

Konec kožní plísně

Povolejte na pomoc 1/2 litru francovky, 100 gramů šalvěje, 100 gramů tymiánu, 100 gramů vlaštovičníku (seženete v bylinkářství za pár kaček) a ocet. Do francovky naložte bylinky a nechte je louhovat pár dní. Použijte vždy jeden díl výtažku na tři díly octa. Tekutinou si opláchněte vždy pečlivě omyté nohy několikrát za den.

Sbohem, zarostlé nehty

Příčinou bývá buď těsná obuv nebo špatná pedikúra. V krajních případech vás i tahle „banalita“ může dohnat k lékaři, který po umrtvení potíž vyřeší. Jak tomu předejít? Ponořte prst na 15 minut do teplé vody, poté nehet rovně zastřihněte. Na kousek vatového tamponu nakapejte švédské kapky a párátkem je „zastrkejte“ okolo nehtu.

Rozlučte se s mykózou

Kdo tohle zažil, ví, že to není nic příjemného. O vizuální stránce ani nemluvě! Když však budete problematickou oblast potírat medem se skořicí, hodně to mykóze znesnadní existenci. Tak se s ní nepárejte!

Sametová chodidla

Bílý jogurt není jenom dobrá svačinka, ale vykouzlí vám skvostné nohy, které bude radost pohladit. Zvlášť, když do něj přidáte 3 lžičky mátového čaje. Vzniklou kašičku aplikujte od prstů až po kotníky a každou nohu zabalte na půl hodiny do froté ručníku. Výsledek bude stát to!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat