Prostreno.cz

Zelený čaj se hodí i na péči o pleť. Jak ho používat?

Peeling, maska nebo šampon pro lesklé vlasy. Zelený čaj se nejen pije, ale zároveň se hodí pro přípravu kosmetických vychytávek. Co byste řekli třeba takové zklidňující péči o pleť?

Historické prameny dokazují, že zelený čaj se pije už téměř 5 000 let. Údajně Indie a Čína byly první dvě krajiny, kde se začal pěstovat. Legenda praví, že zelený čaj objevil čínský císař Šen-nung, kterému podle pověsti při ohřívání vody spadly do kotlíku náhodně i lístky čajovníku. Ať už to tenkrát bylo jakkoli, tento typ čaje se těší velké oblibě pro svoje povzbuzující účinky.

Navíc studie publikovaná v magazínu Journal of the American Medial Association ukazuje, že ten, kdo pije pět a více šálků denně, snižuje až o 16 procent riziko předčasného úmrtí. Jenže je toho mnohem víc, co vám zelený čaj může dát. Jak podpoří vaši krásu? Tenhle peeling nebo maska patří k famózním záležitostem!

Povzbuzující peeling

Potřebujete: 2 lžíce léčivého bahna na vnější použití (zakoupíte v prodejně přírodní kosmetiky), 2 lžíce pšeničných otrub, 1 lžičku medu, 150 mililitrů extraktu ze zeleného čaje.

Postup: Léčivé bahno, otruby, med a extrakt v misce zamíchejte do krémovité peelingové masy. Naneste na obličej i do dekoltu a krouživými pohyby vmasírujte do kůže. Omyjte vlažnou vodou.

Blahodárná pleťová maska

Potřebujete: 2 lžíce tvarohu, 2 lžíce měkké dužiny z avokáda, 1 lžíci medu, 1 lžíci olivového oleje, 1 lžíci jablečného octa, spařené čajové lístky z extraktu.

Postup: Tvaroh, avokádo, med, olej a ocet v misce dobře smíchejte, přimíchejte čajové lístky. Obličej navlhčete vlažnou vodou a otřete do sucha. Naneste masku a nechte asi 20 minut působit

Zklidňující péče o pleť

Potřebujete: 100 gramů krému na obličej nebo pleťové vody, 1 až 2 lžíce extraktu ze zeleného čaje.

Postup: Nejprve nádobu a nástroj, kterým budete míchat, vydezinfikujte alkoholem. Krém nebo vodu postupně promíchejte s extraktem. Dejte do nádoby a tu uzavřete a uložte do ledničky. Spotřebujte rychle, pleťová voda nemá dlouhou trvanlivost.

Šampon pro lesklé vlasy

Potřebujete: 1 lahvičku šamponu (200 mililitrů) a 200 mililitrů extraktu ze zeleného čaje.

Postup: Polovinu šamponu přelijte do druhé lahvičky. Obě poloviny zalijte vždy 100 mililitry extraktu a opatrně zatřepejte. Potom šampon použijte běžným způsobem.

Zdroj: Síla čaje, Christina Kempe






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat