Prostreno.cz

Jak přírodně urychlit růst vlasů?

Toužíte po krásných, dlouhých vlasech, ale nechcete čekat roky, až se rozhodnou samy dorůst? Máme pro vás několik triků, jak přírodu popohnat. Zapomeňte na umělé prodlužování, dopřejte si trošku času a trpělivosti a vysněné hřívě nebude nic bránit.

Dlouhé vlasy nemůže mít každý, naše lokny potřebují pravidelnou a kvalitní péči, velkou roli hraje také genetika, ale pokud máte pěkné zdravé vlasy, nic nebání jejich růstu do požadované délky. Vlasy během jednoho měsíce vyrostou přibližně o jeden centimetr, zdá se vám to málo?

Máme pro vás hned několik tipů, jak přírodu popohnat!

1. Jezte zdravě

Pestrá strava bohatá na živiny je velmi potřebná pro růst a kvalitu vlasů. Pro vlasy jsou důležité vitaminy A, B, C a E, dále potřebují železo, zinek, měď, hořčík a selen. Nemusíte zrovna držet dietu, ale dbejte na pestrý jídelníček, kde nebudou chybět ryby, čerstvá zelenina a ovoce. Nedostatek živin vede k vypadávání a lámání vlasů. Vlasy ztrácejí pružnost a vitalitu.

2. Ricinový olej

Ricinový olej je velmi bohatý na vitamin E a esenciální mastné kyseliny, zejména omega-9 mastné kyseliny. Tento olej podporuje přirozený růst vlasů.

Ricinový olej se doporučuje smíchat se stejným poměrem jiného oleje, například kokosovým, mandlovým či olivovým. Olej naneste na vlasy (hlavně až ke kořínkům na pokožku hlavy), nechte působit 30 minut a poté opláchněte a vlasy umyjte šamponem. Opakujte jednou za dva týdny. Pokud máte velmi poškozené suché vlasy, můžete opakovat každý týden.

3. Masáž pokožky hlavy

Masáž hlavy nemá jen uvolňující a antistresový účinek, ale je také velmi prospěšná pro růst vlasů. Po masáži je pokožka dobře prokrvená a dochází k lepší stimulaci vlasových folikul.

4. Vyhněte se stresu

Stres se celkově odráží na našem zdravotním stavu, takže působí i na naše vlasy. Dlouhodobý stres způsobuje vypadávání vlasů a narušuje normální cyklus růstu a obnovy. Pokud toužíte po krásných dlouhých vlasech, myslete i na tento aspekt a naučte se stres překonávat. Pomoci vám může meditace, dechové cvičení nebo jiné relaxační techniky. Také nezapomeňte na dostatek spánku, právě během něho se spouští růstový hormon pro vaše vysněné vlasy.

5. Vajíčková maska

Vejce jsou velmi přínosná pro rychlejší růst vlasů, protože obsahují proteiny a také železo, síru, fosfor, zinek a selen. Pro rychlejší růst vlasů používejte vejce alespoň jednou za měsíc. Máme pro vás hned dva způsoby, jak na to.

  1. Smíchejte dva žlutky s dvěma lžícemi olivového oleje. Vzniklou směs aplikujte na hlavně na pokožku hlavy. Nechte působit 15 až 20 minut a poté opláchněte vlažnou vodou a vlasy umyjte šamponem. 
  2. Rozšlehejte vajíčko a přidejte 1/2 hrnku mléka, lžíci olivového oleje a pár kapek citronové šťávy. Směs naneste na pokožku hlavy a nechte působit 20-30 minut, poté opláchněte a umyjte šamponem.

6. Bylinná pomoc

Byliny, jako jsou rozmarýn, kopřiva, lopuch, přeslička a šalvěj, podporují rychlejší růst vlasů. Zejména rozmarýn je vynikající pro růst vlasů, protože stimuluje vlasové folikuly a také dodává vlasům lesk. Bylinky stačí spařit horkou vodou a nechat louhovat 10-20 minut, poté si odvarem opláchněte umyté vlasy.

Kromě toho je také dobré pití bylinkového a zeleného čaje, který zlepšuje krevní oběh a tím stimuluje růst vlasů.

7. Aloe vera

Aloe vera podporuje růst a zabraňuje vypadávání vlasů. Dále snižuje tvorbu lupů a pomáhá obnovit přirozený lesk vašich vlasů.

Použité je snadné, můžete použít přímo čerstvý gel z listu aloe vera smíchaný s pár kapkami citronové šťávy. Směs aplikujte na pokožku hlavy a nechte působit 20 minut, poté vlasy umyjte. Nebo smíchejte dužinu z aloe vera s kokosovým olejem a aplikujte na pokožku a vlasy postupujte stejně jako u předešlé masky na vlasy.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat