Prostreno.cz

Bílé zuby za pár korun s pomocí banánové slupky

„Náhubky“, pasty, abrazivní složky, profesionální zákroky? Zapomeňte na všechno. Zuby vám vybělí obyčejná slupka od banánů. Nevěříte?

Bělení zubů je oblíbeným zákrokem, za který si stomatologové nechávají vyplácet nemalé peníze. Leckomu ale vyšší investice vůbec nepřijde „marná“, vždyť dokonalý chrup ve sněhobílé je známkou zdraví a atraktivity. Víte ale, že to jde i jinak?

Až si příště ke snídani nebo svačině dopřejete sladký banán, nevyhazujte slupku. Obsahuje totiž vysoké množství draslíku, hořčíku a manganu. Tento koktejl může být použit na odstranění skvrn a bělení zubů. V čem tahle lidová metoda spočívá?

Správný výběr banánu

Víte, že…

Při bělení zubů se osvědčuje i pasta vytvořená z kurkumového prášku, jedlé sody a kosového oleje. Po promíchání se směs opět nanáší na zubní kartáček, přičemž se krouživými pohyby každý ze zubů opečovává jednu až dvě minuty.

Vyberte si banán ve fázi střední zralosti. Na každém konci je zelený, ale ne zase tak moc. Optimální stupeň zralosti zajišťuje ty správné dávky draslíku, což je látka, která doopravdy zesvětluje.

Otevřete banán způsobem, jakým to dělávají opice, a proveďte „peeling“ ze spodního konce slupky směrem nahoru. Zabráníte tak všem těm banánovým „přízím“, aby se vám dostaly do mezizubních prostor. Následně vezměte malý kousek vnitřku kůry (nůžkami vystřihněte malý čtvereček) a jemně jím třete zažloutlý chrup. Provádějte dvě minuty na každém zubu a dávejte dobrý pozor na to, abyste neošidili byť jen jediný „tesák“. Následně potřete oblíbenou zubní pastou a vypláchněte ústa. Sýr! 

Ovocné orgie na červené téma

Příště můžete zkusit i jinou metodu, tentokrát založenou na jedlé sobě a jahodách. Jedna rozmačkaná jahůdka smíchaná s 1/2 lžičky jedné sody vytvoří pastu, jež se nanáší na kartáček. Jahodovou „masáž“ provádějte po dobu pěti minut, ovšem, a to platí i pro předchozí banánové reje, myslete na to, že jelikož jahoda i banán patří mezi ovoce s obsahem přírodního cukru, nemělo by se bělení opakovat častěji než jednou týdně.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat