Prostreno.cz

Přebytečné chňapky? Nevyhazujte je zbytečně, dají se dál využít

I když si nechcete dělat z domácnosti vetešnictví, jsou věci, které se mohou ještě hodit, i když už se je chystáte vyhodit. Máme pro vás několik tipů, jak můžete využít staré či přebytečné kuchyňské chňapky. Budete překvapeni, co všechno se s nimi dá dělat!

Zní to možná neuvěřitelně, ale chňapky bývají velmi oblíbeným dárkem do nového bytu. Pokud se jich vám sešlo víc, vyzkoušejte naše tipy.

Praktická termoska

Tak tohle známe všichni - uděláte si kávu nebo čaj, a než se k němu dostanete, už je nápoj dávno chladný. Chňapku můžete jednoduše použít jako termosku. Prostě ji nasaďte na hrnek a káva pro vás a návštěvu ještě chvilku počká. Stejný trik můžete použít na vařená vajíčka, teplou snídaní jistě potěšíte.

Leštěnka na nábytek

Pokud nemáte silikonovou chňapku, pak se ta, která už začíná dosluhovat v kuchyni, skvěle hodí jako leštěnka na nábytek nebo na utírání prachu. Na jednu stranu chňapky naneste leštěnku a druhou stranu dřevo vyleštěte. Tenhle bleskový úklid si zamilujete.

Chňapka do auta

Nezapomeňte si vzít i jednu chňapku do auta. Až se vám na cestách něco porouchá a budete muset otevřít horkou kapotu nebo vymontovat horkou součástku, budete rádi, že ji máte po ruce.

Na výměnu žárovky

Praskla vám žárovka a vy ji potřebujete hned vyměnit, ale nemůžete na ni sáhnout, jak je horká. I na to vám poslouží chňapka. Na rozdíl od hadru, který se různě smotá a v nějaké té skulince se stejně spálíte, s chňapkou se vám tohle stát nemůže. Výměnu zvládnete raz dva a bez puchýřků.

Na zahradu

Nic proti zahradnickým rukavicím, ale například na trnité keře či růže jsou některé rukavice krátké - a stejně se popícháte o trny. Chňapky jsou z mnohem silnější látky, proto se vám s nimi bude pracovat lépe a vaše ruce zůstanou bez škrábanců.

Tak co, vyzkoušíte naše tipy?





Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat