Prostreno.cz

Jak se zbavit zápachu z odpadu, myčky a lednice

Spotřebiče, koberce, potahy či odpad. To jsou místa, ve kterých se nepříjemným pachům vyloženě daří – a bohužel si s nimi občas nedokáže poradit ani sebedůkladnější očista! Chcete na ně vyzrát bez chemických prostředků? Oprašte triky našich babiček!

Dokonalost je možné vnímat všemi smysly – tedy i čichem. Jenže abyste měli krásně provoněný byt včetně všech zákoutí, nemusíte nutně nakupovat kvanta drahých pohlcovačů zápachu. Vždyť existuje spousta osvědčených rad, které vám ušetří nervy, čas i peníze! Tak čím začnete?

Zápach v chladničce

Pokud na vás po otevření dvířek ledničky „vybafne“ podezřelý odér, situaci pomůže vyřešit obyčejný kypřicí prášek do pečiva. Stačí ho nasypat do misky a vložit dovnitř - rozdíl poznáte opravdu velice brzy. Stejný efekt vám zaručí i jedlá soda, proti které nemá nežádoucí aroma žádnou šanci. Ovšem jestli nemáte k dispozici ani jedno, o nápravu se postará i nakrájený citron nebo jablko.

Zápach z odpadu kuchyňského dřezu

Věřili byste, že s tím si poradí kávová sedlina, kterou tam budete pravidelně vyhazovat? Dokáže totiž skvěle absorbovat „zkažený vzduch“ a zároveň pomáhá odstraňovat usazené tuky, jež způsobují ucpávání. Už se vám vaří voda na kávu?

Zápach z myčky

V tomto případě bude citron vaším hlavním spojencem. Vložte do oddílu na příbory před každým mytím trochu citronové kůry a je po problému. Kam se na tento „prostředek“ hrabou vůně z drogerie!

Zápach z potahů a koberců

Poprašte textilie kukuřičnou moukou a po několika hodinách působení je pečlivě vykartáčujte a vysajte vysavačem. Když už jste provoněli čalounění gauče, dobrá rada nad zlato… Naplňte síťované pytlíčky levandulí, rozmarýnem a malými lístky eukalyptu, poté je rozmístěte za polštáře pohovky. Pokaždé, když si někdo sedne, skrytý „balíček“ se zmáčkne a uvolní příjemnou vůni. Skvělý trik, co říkáte?

Zápach v kuchyni po vaření

Jak snadno a rychle vyhnat výpary bez několikahodinového větrání? Otázka, na kterou existuje úplně jednoduchá odpověď – nechte na plotně chvíli povařit vodu s octem, do které přidejte lžičku skořice. Katastrofa zažehnána!

Zápach z popelnice

Tak samozřejmě, nevábně vonící popelnice sice není běžnou součástí domácnosti, přesto toho, kdo chodí vyhazovat odpadky, může tento úkol obtěžovat. Co s tím? Nasypte na dno trochu steliva pro kočky a je vystaráno. Kočkolit výrazně zmírní šíření „smradu“ uvnitř i venku. Hned to bude o něčem jiném!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat