Prostreno.cz

Netradičních využití aviváže: Rozmotá zacuchané vlasy a vydrhne připáleniny

Aviváž má doma snad každý, ale napadlo vás někdy využít ji jinak než na provonění prádla? Možná to bude znít až neuvěřitelně, ale tahle tekutina zvládne mnohem víc, než si myslíte. Na co všechno se hodí obyčejná aviváž?

Prach na televizní obrazovce

Obrazovka televize přímo prach přitahuje. Prach na ní udržuje statická elektřina, proto jsou vaše snahy o obrazovku bez jediného smítka marné. Příště si vezměte na pomoc obyčejnou aviváž. Namočte do ní hadřík a otřete s ním obrazovku i plastové povrchy. Aviváž statickou elektřinu eliminuje a zabrání tak rychlému usazování prachu.

Skvrny od laku na vlasy

Časem se na zrcadle a na skřínkách v koupelně objeví nános od zaschlého laku na vlasy. Oyčejná voda si s tímto problémem neporadí. Připravte si roztok z jednoho dílu aviváže a dvou dílů vody, důkladně promíchejte a nalijte do rozprašovače. Nastříkejte roztok na konkrétní místo a setřete suchým hadříkem. Skvrny od laku už vás nebudou trápit.

Zacuchané vlasy

Vyzkoušela jste nespočet kondicionéru a s výsledkem stále nejste spokojená? Sáhněte po aviváži, vždyť má působit na zjemňování vláken, takže stejně bude působit na vaše vlasy. Jednoduše zřeďte aviváž v troše vody a použijte stejně jako kondicionér. Poměr aviváže a vody musíte vyzkoušet sami na svých vlasech. Jemným vlasům stačí méně, naopak tvrdým kudrnatým dopřejte aviváže víc.

Připáleniny

Připečené zbytky jídla nechce nikdo drhnout. Vyzkoušejte tento malý trik a už vám připálený pekáč starosti dělat nebude. Do připálené nádoby nalijte vodu a jednu odměrku aviváže, nechte asi hodinku odmáčet. Připáleniny pak půjdou dolů velmi snadno.

Skvrny od tvrdé vody

Pokud máte doma tvrdou vodu, tak se jistě potýkáte s nevzhlednými skvrnami na sprchové zástěně a ostatních skleněných plochách. Tyto skvrny se velmi těžko odstraňují a speciální přípravky jsou často zbytečně drahé. Skvrny snadno odstraníte, když na povrch nanesete hadříkem nezředěnou aviváž a necháte působit 10 minut. Poté aviváž i skvrny mokrým hadrem setřete.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat