Prostreno.cz

Přírodní prostředky na zesvětlení tmavého podpaží

Tílka, šaty bez ramínek, plavky. Máte jich plnou skříň, ale za žádných okolností vás do nich nikdo nedostane? Jestli je to kvůli nežádoucí barvě v podpaží, zbavte se jí jednou pro vždy. Třeba s pomocí citronu, brambory a okurky!

Tmavá kůže v podpaží není něco, co by chtěl člověk dávat světu na odiv – spíš naopak! Proč se něco takového vlastně tvoří? Může to být následek nadměrného pocení, častého holení, používání krémů na odstranění chloupků a deodorantů na bázi alkoholu. Svalit to lze i na úzké oblečení, které „odírá“ kůži, chemické přísady kosmetických produktů, nebo mrtvé buňky. Také jste se pro lepší pocit museli vzdát triček bez rukávů? To váš problém nevyřeší. Poklady z kuchyně však ano! Co vám pomůže?

Zachránce jménem brambora

Že je dobrá jenom k jídlu? Co vás nemá! Tato plodina obsahuje mírnou kyselinu, která přirozeně bělí pokožku. Nutno dodat, že šetrně, takže nehrozí podráždění, ani nepříjemná horkost. Jak ji použít? Máte tři možnosti. Masáž podpaží rozkrojenou bramborou, půlhodinový „obklad“ tenkými plátky, nebo aplikaci kaše ze strouhaných kousků, ideálně na 20 minut. Ať už si vyberete jakoukoli variantu, bezprostředně po kúře opláchněte podpaží vlažnou vodou a následující den se vyhněte deodorantu. Když tento postup budete opakovat obden, výsledky uvidíte za dva až tři týdny.

Okurka, přítel do nepohody

Stejně jako zmíněná brambora, i okurka má v sobě jisté zesvětlující složky. Nakrájejte ji na kolečka, vsuňte do podpaží, ruce přitiskněte k tělu a vydržte v nehybnosti 30 minut. Další alternativou je extrakce okurkové šťávy a její následné smíchání s vodou. Tekutinou v rozprašovači ošetřujte postižené místo vždy ráno i večer. Připravit si můžete také speciální bělidlo. Skládá se z okurkové šťávy, citronové šťávou a kurkumy. Přípravek se důkladně rozetře, nechá půl hodiny odležet a poté smývá.

Zázrak zvaný citron

Citron je nejznámější bělící přírodní látka, účinná na pokožku i vlasy. Tato přísada má naprosto bezpečné použití, hlavně díky antibakteriálním a antiseptickým složkám. Buď si citronem otírejte podpaží a po úplném zaschnutí opláchněte, nebo ho vymačkejte a promíchejte s cukrem. Vzniklá pasta odstraní odumřelé buňky, které mohou mít tmavé zbarvení na svědomí. Pracujte s ní krouživými pohyby a nezapomeňte po „akci“ použít i hydratační krém, protože citron pokožku vysušuje.





Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Čočka na kyselo

(3 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat