Prostreno.cz

Přírodní domácí oleje pro vaše vlasy. Využijte méně známý hořčičný a ricinový

Znečištění, stres a zvýšená chemická expozice mají vliv na všechny typy vlasů. Zabraňte jejich poškození a dopřejte jim péči, kterou si zaslouží. Olejujte – třeba s kari listy!

Kdo by nemiloval všechny ty voňavé oleje na vlasy, které kštici dělají hebkou a poddajnou? Jsou skvělé, ale bohužel, často obsahují konzervační látky, které mohou způsobit víc škody než užitku. Vezměte to do svých rukou a proměňte domov v soukromé olejové lázně! Tyhle tři tipy na vyživující vlasovou vzpruhu si zamilujete!

Amla vlasový olej

Použití prášku amla (sušeného indického angreštu) pro krásné vlasy patří k tradičním starověkým tajemstvím. Už jen pro vysoký obsah vitaminu C! Olej s amlou opravuje vlasy, minimalizuje jejich ztrátu a šedivění. K tomu, abyste ho měli doma, stačí smíchat 120 gramů prášku amla, 1 litr vody a 250 ml kokosového nebo sezamového oleje.

Vezměte pánev a zkombinujte asi 100 gramů prášku amla s vodou. Přiveďte k varu a vařte, až se polovina kapaliny odpaří. Nalijte tento amla koncentrát do nádoby a dejte ji stranou. Nyní si vezměte další pánev a do ní dejte kokosový olej, zbývající amla prášek (20 gramů) a koncentrát amla. Přiveďte k varu, snižte plamen a nechte směs pomalu vařit, dokud se voda neodpaří. Zůstane vám žlutý a průhledný olej. Ten naneste na pokožku hlavy, jemně ji promasírujte a celé to nechte 60 minut působit. Poté si vlasy umyjte a opláchněte je vodou.

Kari listy a kokosový olej

Kari listy jako koření do jídla? Standard. Tyhle listy jsou ale skvělé i pro šedivějící vlasy. Pomáhají totiž obnovit melanin, pigment, který dodává vlasům přirozenou tmavou barvu. Pro svůj obsah vitaminu B kari listy také podporují růst vlasů. Kokosový olej na druhé straně je činí silné. Co k výrobě oleje potřebujete? Hrst kari listů a asi 3 až 4 lžíce kokosového oleje (nejlépe lisovaného zastudena).

Dejte kari listy a kokosový olej do hrnce a zahřejte. Poté vypněte plamen a nechte olej vychladnout. Následně tento zázrak použijte na pokožku hlavy, jemně masírujte. Olej nechte asi hodinu působit, opláchněte běžným šamponem a studenou vodou. Nejlepších výsledků dosáhnete použitím oleje nejméně dvakrát týdně.

Hořčičný olej a ricinový olej

Ricinový olej obsahuje kyselinu ricinoleovou a omega-6 esenciální mastné kyseliny, které pomáhají zvýšit krevní oběh na pokožce hlavy a zároveň podporují růst vlasů. Hořčičný olej je naopak plný zinku, vápníku, železa, hořčíku a selenu. Tyto minerály pomáhají udržet pokožku hlavy vyživovanou. Zkrátka a dobře, budete potřebovat 1 lžíci ricinového oleje a 2 lžíce hořčičného oleje (k dostání v obchodech se zdravou výživou).

Obě ingredience smíchejte, zahřejte a teplé naneste na pokožku hlavy. Masírujte 10 minut, pak olej nechte působit dalších 60 minut. Umyjte si vlasy běžným šamponem a vodou.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Sýrová roláda

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat