Prostreno.cz

Účinné způsoby, jak se zbavit celulitidy

Celulitida – to ošklivé, kvůli čemu odmítáte nosit půlku svého šatníku, je důsledkem interní dermatologické akumulace tuku. Když už se objeví, co s ní? Jen přestat kouřit nestačí!

Už se prostě stalo. Dolíčky na stehnech jsou viditelné pouhým okem – a rozhodně to není hezký pohled. Co zabírá? Důslednost, pravidelnost a těchto pět věcí…

Zdravá výživa

Zdravá a ohleduplná strava může mít na celulitidu vliv. Omezte potraviny s vysokým obsahem soli. Sodík vede k tomu, že vaše tukové buňky bobtnají. Jezte hodně vlákniny, bílkovin, mléčných výrobků s nízkým obsahem tuku, dopřávejte si dostatek ovoce a zeleniny – pomáhá odstraňovat odpad a toxiny ze střevních cest. Dále je účinný kajenský pepř, jablečný ocet, jalovcový olej a dostatečný pitný režim.

Pravidelné cvičení

Celulitida je v podstatě tuk, který dokáže vyklouznout přes epidermis. Pravidelné cvičení, jako je chůze, jogging, plavání a jóga, by měly pomáhat snížit tloušťku tuku. Odborníci navrhují hýbat se aspoň 40 minut (kardio a silové cvičení půl na půl) třikrát týdně. Jedině tak se dostaví efektivní výsledky.

Mořské řasy

Mořské řasy jsou považovány za přírodní exfolianty, které podporují hladší krevní oběh (což naopak snižuje hromadění tuku). Zvyšují také metabolismus, posilují strukturu pokožky a zbavují tělo toxinů. Když je tělo od toxinů „propláchnuto“, celulitida výrazně ustupuje. Tak na co ještě čekáte?

Smíchejte tři až čtyři lžíce mletých mořských řas, 50 ml mořské soli a extra panenský olivový olej. Směsí masírujte postižené oblasti (10 minut před sprchou). Pro efektivní výsledky tento zázrak nanášejte denně.

Kouření

Ano, kouření může významně přispět k celulitidě. Podle zprávy publikované v časopise Journal of Cosmetic Dermatology, příjem cigaretového kouře výrazně oslabuje tvorbu kolagenu, čímž se zvyšuje pravděpodobnost výskytu celulitidy. Jestli s ní i vy bojujete, zbavte se jednou provždy těch smrdutých „papírků“!

Suché kartáčování

Jedním z nejčastěji používaných a nejjednodušších způsobů, jak se zbavit celulitidy, je suché kartáčování. Říká se, že zlepšuje krevní oběh. A vylepšený průtok krve následně revitalizuje pokožku. Vezměte suchý kartáč a jemně kartáčujte postiženou oblast i zbytek těla. Ujistěte se, že pokožka a kartáč jsou suché. Kartáčujte asi pět minut, zleva doprava a poté se osprchujte, abyste uvolnili odumřelé kožní buňky a nečistoty. Provádějte denně asi měsíc, abyste viděli okamžité výsledky a zlepšili texturu pokožky.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat