Prostreno.cz

Při výběru vlasového kondicionéru nespoléhejte jen na cenu

Nezáleží na tom, jestli jsou vaše vlasy krátké nebo dlouhé, pokud je máte zdravé, přitahují pozornost a dotváří váš image. Není tomu tak? Pokud jde o péči o vlasy, buďte nekompromisní a nedejte dopustit na kondicionéry. Se kterými nešlápnete vedle?

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak to vaše vlasy mají těžké? Každodenně musí zvládat útoky od horkého vzduchu, prachu a potu. Zatímco šampon je od nečistot očistí, klimatizace jim naopak moc nepřidá. A tak je to pořád dokola. Chce to kondicionér!

Není to jen pouhý krém na vlasy, který by se měl používat, když si vzpomenete. Umí toho mnohem víc. Aby však splnil veškerá vaše očekávání, musíte s ním zacházet podle pravidel.

Nekupujte jen to, co je v akci

Jednak určete typ svých vlasů a podle něj vyberte odpovídající kondicionér. Nikdy jej nepoužívejte na kořeny vlasů nebo pokožku hlavy. Kondicionér by měl být aplikován asi tak dva až tři centimetry od kořínků – rovnoměrně po celé délce vlasů. Zkontrolujte si také dobu působení. Dvouminutová mantra totiž nemusí platit pro všechny.

Dlouhé vlasy obyčejně potřebují, aby kondicionér působil déle, to je asi tak 5–8 minut. Alfou a omegou je také oplachování. Musí se vymýt všechny zbytky produktu. Následná aplikace séra po konečném osprchování může účinnost kondicionéru ještě zvýšit.

Tipy na domácí výrobu

Co se týče teploty vody, pro první oplach použijte teplejší. Jen tak se vymyje všechno, co má. U druhého oplachu již můžete volit vodu vlažnou nebo studenější. Nebudete-li v oplachování důslední, nadměrné množství látek způsobí, že se vaše vlasy stanou mastnými a těžkými. Stává se vám to převážně u produktů z drogerie? Vyrobte si vlastní kondicionér v pohodlí domova!

  • Dvě polévkové lžíce sezamového oleje a gelu z aloe vera smíchejte v polovině šálku tvarohu spolu se lžící olivového oleje. Naneste, nechte minutu působit a opláchněte.
  • 1 šálek jogurtu, 1 vejce, šťáva z jednoho citronu, 1/4 šálku mléka (či kokosového mléka) promíchejte a dopřejte vlasům úžasnou péči.
  • 1/2 šálku bambuckého másla, 3 lžíce jablečného octa a 1 avokádo. To je vše, co potřebujete pro vzpruhu svých vlasů.
  • 1 banán se 2 lžícemi medu a trochu olivového oleje (popřípadě kokosového oleje) naneste na vlasy, nechte působit a poté opláchněte.

U všech variant platí, že na rozdíl od kupovaných produktů se přírodní kondicionéry mohou bezpečně aplikovat na pokožku hlavy a vlasové kořínky. Pro zvýšení účinku můžete namočit ručník do teplé vody a na pár minut svoji kštici zabalit. Dosáhnete tak hlubokého kondicionování. Závěrečné opláchnutí pivem nebo kombinací vody a jablečného octa zajistí záviděníhodný lesk.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat