Prostreno.cz

Kruhy pod očima vyzmizíkuje syrový brambor

Večírky občas dávají zabrat! Taky se děsíte tmavých kruhů pod očima? Jen make-up na ně nestačí. Kterých šest věcí vám co nejrychleji pomůže? U brambor a rajčat to jenom začíná!

Nedostatečný příjem vody, rozhozené hladiny hemoglobinu, genetické příčiny, alkohol, málo spánku, stres, nedostatek vyvážené stravy, vnitřní slabost či vysedávání před počítačem. Ať už za tmavé kruhy pod očima může cokoli, krátce před odchodem do práce vám jen tak něco nepomůže. V takových chvílích je asi zbytečné kázat o vitaminových doplňcích či přísunu citrusových plodů. Je lepší se ptát: Co zabere tady a teď?

Ulevující masáž

Smíchejte kokosový a mandlový olej a jemně tuto směs vmasírujte do očního okolí. Pokud máte čas, nechte ideálně hodinu působit. Poté se namalujte. A pozor, ještě ten samý večer si dejte repete. S touto „maskou“ jděte klidně spát.

Přírodní oční „injekce“

Rozemletý čerstvý kokos, několik kapek citronové šťávy, 2 lžičky nastrouhané okurky, 1 lžička čerstvé smetany a asi 3 lžíce mléka. Přesně tohle potřebujete pro svoji záchranu. Ingredience smíchejte dohromady, nechte vychladit, naneste na zavřené oči s pomocí gázy či kousku měkké látky – a 20 minut odpočívejte. Poté nejdříve omyjte studeným mlékem a pak vodou. Lepší?

Rajčatová záchrana

Smíchejte citronovou šťávu a šťávu z čerstvých rajčat. Touto směsí masírujte oční oblast, nechte asi 20 minut působit a omyjte (ideálně kokosovou vodou). Pokud ji nemáte, postačí voda obyčejná (ideálně studená).

Zachránce jménem strouhaný brambor

Syrové nastrouhané brambory, nebo dokonce studené syrové bramborové plátky prokázaly, že mají skvělé účinky na pokožku. Ještě jste o tom neslyšeli? Nevadí. Teď máte příležitost. Zvolte si jednu z těchto dvou možností a zesvětlete tmavé kruhy bez pomoci chemie. A za pouhých 10 minut vašeho času. Vždyť stačí přiložit a nechat vše na přírodě.

Bylinné čaje

Čaje jsou prostě spása! Horkou vodou zalijte dva čajové sáčky s černým, heřmánkovým nebo lipovým čajem. Ihned poté, co vychladnou, přiložte je na zavřené a unavené oči. Nechte působit zhruba 15 minut. Korektor a make-up už se postarají o zbytek.

Ledové království

Do sáčku a kapesníku zabalte kostky ledu a přikládejte je na oční víčka. Z ledničky můžete vyndat i balíček mražené zeleniny či nějaké jiné potravinové zásoby. Chlad zmírní otok a očím uleví. A teď už hybaj do práce.

Zdroj: www.beautytips.com, www.healthline.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat