Prostreno.cz

Proměnte obyčejnou koupel v lázeňský zážitek. Stačí med, mléko nebo čaj

Je pro vás vana adekvátní odměnou za celodenní kolotoč povinností, stresu a starostí? Vytěžte z lázně maximum i pro svou krásu. Jak? Stačí do vody přidat červené víno, mléko s medem nebo ovesné vločky.

Horká vana? Tak tu si po těžkém dni dáme rádi skoro všichni. Když se k tomu ještě pustí relaxační hudba a nalije sklenka vína, je to relax „jako malovaný“. Co ale tento druh vytouženého odpočinku povznést na ještě vyšší úroveň? Během doby strávené ve vodě se totiž dá i zkrásnět –jen musíte vědět, jaké přísady použít! Která je vám nejsympatičtější?

Šampaňské nebo červené víno

Přiznáváme, že tyto ingredience nejsou zrovna nejlevnější. Ještě dřív, než je zavrhnete, poslechněte si něco o jejich přednostech. Obsažené antioxidanty v obou alkoholických nápojích perfektně spolupracují se všemi typy pokožky. Rovněž jsou skvělým prostředkem proti stárnutí a mají antiseptické vlastnosti, čímž odstraňují nečistoty v pórech. Víno navíc, byť to zní asi zvláštně, vyrovnává tón pleti. Je pro vás škoda, lít ho jen tak do vany, když si na něm můžete pochutnat? Jsou tu i jiné možnosti s parádními výsledky.

Mléko a med, zlepšovák Kleopatry

Mléko s medem bylo oblíbenou kombinací jedné z nejkrásnějších panovnic všech dob – Kleopatry. Ta byla známá tím, že se do své lázně ráda přidávala obě suroviny, neboť dobře věděla, že jejich přátelská spolupráce pokožku hydratuje, zesvětluje a zbavuje kůži odumřelých buněk. Půjdete ve stopách egyptské královny? Pak budete potřebovat dva šálky mléka na půl šálku medu, směs přidejte do teplé vody a nechte se unášet wellness zážitkem s nádechem historie.

Ovesné vločky. Ty nejsou jen ke snídani

I ovesné vločky jdou kráse hezky na ruku. Mají totiž schopnosti potřebné k vyřešení mnoha kosmetických problémů, včetně psoriázy, ekzémů, popálenin či extrémně suché pokožky. Naházet je do vany bez ladu a skladu? To sice můžete, ale následný úklid by vám zřejmě zkazil náladu. Proto oželte starší punčochu, vločky do ní nasypejte, balíček omotejte provázkem a zavěste ho pod proud vody.

Bylinky se hodí na čaj i na tělo

Relaxační vodní rozjímání hojně podporují i bylinky, ze kterých si připravíte odvar, který následně přidáte do lázně. Nevíte, po čem sáhnout? Fenykl působí proti celulitidě, heřmánek uklidní podrážděnou pokožku, šalvěj pro změnu omlazuje a mateřídouška regeneruje unavenou pleť. Vyberte si, co je libo…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat