Prostreno.cz

Účinná domácí léčba zhnisaného nehtu

Zanícený nehet je něco, co vidíte a hlavně cítíte. Je totiž důvodem, proč vám běžné denní úkony způsobují tak bolestivá muka! Naštěstí existují zachránci, kteří vás dlouho trpět nenechají. Najdete je v lednici nebo květináči!

Příčinou tohoto nešvaru často bývá poranění nehtového lůžka následkem přítomnosti cizího tělesa, nebo zarůstajícího nehtu. I když je tato bolístka nepříjemná a nevzhledná, považovat ji za banalitu s tím, že za pár dní bude zase klid, by se nemuselo úplně vyplatit. Do poškozené tkáně se mohou nastěhovat bakterie, což zvyšuje riziko infekce a předvídá další potíže. Nechce se vám k doktorovi? Můžete se pokusit o domácí léčbu. Co na zanícenou nepříjemnost zabírá?

Jednoduché řešení v podobě teplé vody

Namáčet si postižené místo v teplé lázni asi vypadá jako „slabý čajíček“ a prazvláštní řešení problému, nicméně přesně tímto způsobem zlepšíte cirkulaci krve, což se pozitivně odrazí na dodávce kyslíku a živin do zasažené oblasti. Výsledkem je rychlejší hojení a odstraňování škodlivých toxinů i odumřelých buněk. Chcete-li zvýšit efektivnost „mokré kúry“, nezapomeňte ve vodě rozpustit i malou čajovou lžičku soli. Kuchyňský pomocník má antiseptické vlastnosti, takže pomáhá hrozbu infekce odvrátit.

Jogurt není jenom do žaludku

Mléčný výrobek obsahuje spoustu přátelských a hodných bakterií, které bojují proti těm „zlým“. Toho můžete využít ve svůj prospěch. Jediné, co musíte udělat, je ponořit prst do kelímku. Dbejte na to, aby jogurt přišel do styku s poškozenou kůží i možným otokem. Nutno dodat, že ideální zachránce je ten neochucený a bílý. Nechte ho působit dostatečně dlouhou dobu, aby měly přítomné prospěšné bakterie dost času na vykonání své těžké práce – takže alespoň deset minut. Ovšem čím déle to vydržíte, tím samozřejmě lépe.

Zaměřte se na mazací přírodní antibiotika

Tak jistě, můžete vyrazit do lékárny požádat tam o tubičku mastičky, která se pyšní antibiotickými schopnostmi. Jenže proč se tím připravovat o drahocenný čas, když existují i efektivní přírodní alternativy, které předcházejí infekci a podporují hojení? Patří mezi ně kokosový a hořčičný olej, gel z aloe vera a olej z čajovníku australského. Záleží jen na vás, kterému „léčiteli“ dáte svou důvěru, ale věřte, že žádný z nich vás nezklame…





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat