Prostreno.cz

Chraňte se před dotěrnými komáry. Třeba pivem, bazalkou nebo rozmarýnem

Už zase jste si večerní grilování příliš neužili, protože jste museli odhánět krvelačné komáry? Vyžeňte je ze své domácnosti i života pomocí bylinek nebo starého dobrého česneku. Nic nezkazíte ani tím, když si dopřejete jedno točené!

Typické znaky léta? Bez zbytečného přemýšlení bychom mohli říct slunce, zmrzlina, plavky a komáři. A právě na otravný hmyz, jehož pískání a svědivé štípance doslova drásají i ty nejodolnější nervy, se dnes zaměříme. Jakými zbraněmi mu dáte jasně najevo, že u vás nemá co pohledávat? Zde je hned několik možností. Kterou vyzkoušíte jako první?

Bylinky a květiny, dekorace s bonusem

Máta, bazalka, měsíček, rozmarýn, fenykl, tymián, citronová tráva, pažitka nebo eukalyptus. Co mají tyto druhy rostlin společného? Přes léto jich na terase, balkoně či zahradě není nikdy dost! Spolehlivě totiž odpuzují veškerou havěť, která svou nezvanou návštěvou bez výčitek ruší klid i večerní pohodu. Pomoci mohou také oblíbené muškáty a pelargonie, to jste věděli? Ani jejich aroma létající nepřátelé zrovna nemusí, respektive vůbec!

Osvěžte se pivem, je to způsob ochrany

Je vědecky dokázáno, že komplex vitaminů skupiny B skutečně funguje jako repelent. Jak je to možné? Odborníci se domnívají, že mění pach těla, který pak pro hmyz přestává být atraktivní. Zároveň omezuje pocení, což je jen ku prospěchu věci. Odkud ho lze čerpat? Vyznavači chmelového moku mají pořádný důvod k radosti, protože jeho solidní zásobárnou je pivo. Nechcete se tedy osvěžit jedním točeným? Horké počasí k tomu jenom nabádá…

Česnek jako účinná zbraň

Kupovaným sprejům na odpuzování komárů moc nefandíte, protože jsou drahé, nepříjemně „voní“ a jejich složení ke všemu hodně připomíná periodickou soustavu chemických prvků? Vyrobte si účinného a přírodního ochránce v pohodlí domova – stačí vám jen jedna surovina a pár minut času. Rozdrťte několik česnekových stroužků a chvíli je povařte ve vodě. Směs pak přelijte do nádoby s rozprašovače. Hotovo!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat