Prostreno.cz

Podzim v zahradě. Jak připravit zahradu k zimnímu spánku

S podzimem práce na zahrádce zdaleka nekončí, než příroda ulehne k zimnímu spánku a my se posadíme k praskajícímu krbu, měli bychom udělat ještě několik posledních činností, které zjara ocení nejen příroda, ale také my, protože budeme mít o něco méně práce. Myslíte si, že na vaší zahradě máte už vše hotové?

Víte, jak se postarat na podzim o zahradu? Máme pro vás takový malý seznam běžných zahrádkářských úkolů, které není dobré přehlížet. Tak schválně máte už splněno.

Poslední jízda

Možná už vám to přijde zbytečné, ale měli byste ještě naposledy vytáhnout sekačku na její letošní poslední jízdu. Před zimou se doporučuje trávník ještě naposledy posekat, jenom ji nechte o něco delší, než jste zvyklí. Trávník je také vhodné ošetřit proti zimním plísním a také mu můžete přilepšit hnojivem.

Hrábě v akci

Opadávající listí dokáže pěkně potrápit, pokud listí nebudete hrabat průběžně, začne vám na zahradě hnít a na trávníku se objeví nevzhledné fleky. Takže pokud chcete perfektní trávník, tak vám nezbývá nic jiného než hrabat, hrabat a hrabat.

Vyplejte záhonky

I když se vám do toho zrovna nechce, tak na podzim se vyplatí také zbavit záhonky všeho plevelu, uvidíte, jak vám to na jaře ušetří spoustu práce. Záhonkům můžete přilepšit i kompostem a na jaře už budete jenom sázet.

Čas růží

Pokud vaši zahradu zdobí růže, tak právě podzim je období pro jejich sestřih, který umožní růžím dobře přezimovat.

Podzimní výsadba

Právě na podzim před zamrznutím půdy je nejlepší čas výsadby, a to například ovocných stromů a keřů, růží a cibulovin. Pokud na podzim dobře zasadíte na jaře už se můžete těšit z krásně pučících nových stromů a keřů, možná se i dočkáte prvního ovoce.

Zazimujte choulostivější rostliny

Pokud máte na zahrádce rostlinky, které by mohli pomrznout je nejvyšší čas přenést je na chráněné místo nebo je dostatečně ošetřit venku. Záhonky můžete například pokrýt větvičkami z ořezaných jehličnanů. Větší keře či mladé stromky můžete obalit například bílou netkanou textilií.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat