Prostreno.cz

Přírodní barvení vlasů díky kávě

Že všemi milované kafe vykoná dobrodiní jenom v žaludku? Ale kdeže! S jeho pomocí parádně zakamuflujete škrábance na dřevu a zbavíte se tmavých kruhů pod očima. Tím to ale ovšem zdaleka nekončí!

Káva je naprosto neodmyslitelnou součástí každodenní rutiny většiny lidí. Ani vy byste se bez své „dávky“ černého zlata v žádném případě neobešli? Co když vám řekneme, že tento aromatický nakopávač, jež pomáhá z únavové krize, má ještě širší uplatnění, než si myslíte? Pro co se perfektně hodí?

Přírodní barva na vlasy. A s bonusem

Patříte do kategorie brunetek? No výborně, pak se do šetrného tónování vaší hřívy můžete okamžitě pustit. Jaká je strategie? Připravte si dva šálky silné organické kávy – to je taková, která se pěstuje bez použití chemických hnojiv a pesticidů. Po zchladnutí tekutinu důkladně promíchejte s běžným kondicionérem a aplikujte na umyté vlasy. Za dvacet minut směs vymyjte vlažnou vodou. Tenhle fígl nejenže dodá vaší koruně krásy přitažlivý čokoládový odstín, zároveň díky antioxidantům a dalším obsaženým složkám urychlí růst, zatímco podpoří její celkovou kvalitu.

Opravář trhlin na dřevěném nábytku

Ano, dřevěný nábytek je klasikou, která z módy prostě nevyjde. Jenže co si budeme povídat, po pár letech používání se tu a tam objeví rýha, jinde zase škrábanec. Je takové poškození důvodem k výměně? Co vás nemá, vždyť tyto nedokonalosti lze snadno zamaskovat! Stačí vytvořit hutnou pastu z několika lžiček instantního kofeinového nápoje a vody. Jakmile budete hotovi, naneste vzniklý přípravek na postižená místa, přičemž přebytečné množství setřete vlhkým hadříkem. Výsledek vás příjemně překvapí!

Hnojivo, které květiny vážně ocení

Nepohrdnete-li „turkem“, ne aby vás napadlo zbavovat se kávové sedliny. To by byl hřích! Vždyť tenhle materiál obsahuje širokou škálu minerálních látek, jež rostlinám ve všech směrech prospívají. Přidejte tedy čas od času malé množství přímo do hlíny, uvidíte sami, že na kondici i vzhledu květin se to projeví jen pozitivně.

Tmavé kruhy pod očima? Těm už odzvonilo

Nepěkné „pytle“ pod spodními řasami má ve většině případů na svědomí dědičnost, alergie, nedostatek spánku, konzumace alkoholu nebo zadržování vody v organismu. Co na tuhle svízel, jež člověku dokáže přidat i pár let, platí? Představte si, že tekuté černé zlato. To totiž patří na seznam vasodilatačních látek, což znamená, že rozšiřuje cévy. Právě díky tomu likviduje otoky, čímž může vyřešit váš problém. Ještě dřív, než vypijete poslední doušek, si tedy nezapomeňte trochu vetřít přímo pod oči – nejlépe pravidelně.

Zdroj: https://www.medicalnewstoday.com/articles/322875, https://experthometips.com/21-curious-uses-for-coffee-youll-really-love






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat