Prostreno.cz

Na co všechno můžete použít lahev vodky

Máte doma vodku? Otevřete ji! Ovšem pozor, ne pro účely konzumace, ale na okna, vodovodní baterie nebo kuchyňské utěrky!

Vodka je druh alkoholického nápoje obsahující obvykle 35–70 % alkoholu. Patří k oblíbeným součástem koktejlů, ovšem ve skutečnosti pro ni existují různé způsoby použití.

Univerzální deodorizér

Vodku nalijte do sprejové láhve (s několika kapkami éterického oleje pro lepší vůni) a rozstříkněte všude po domě. Vezměte i matrace, nábytek, rohože nebo pantofle pro hosty.

Čistidlo na lustry

Na lustrech ulpívá mnoho nečistot. Zbavte se jich! Připravte roztok složený ze čtyř čajových lžiček vodky na jeden litr vody. Nastříkejte na lustr, nechte zaschnout a poté v případě potřeby vyleštěte měkkým hadříkem.

Prostředek na zatuchlé utěrky

Přičichli jste k utěrce, která má i po vyprání zatuchlý odér? Příště do bubnu pračky přidejte půl šálku vodky a vyperte ji jako obvykle. Zápach se dá na ústup.

Odmašťovadlo

Všechny ty dobroty, které připravujete na svých varných deskách, zanechávají stopy. Stříkající olej se někdy nechce vzdát! Vezměte vodku, nebo ji jedna ku jedné smíchejte s vodou, a vyčistěte všechny mastné plochy.

Likvidátor plísní

Pokud těsnění kolem vany nebo sprchy není tak docela v kondici, nastříkejte všude okolo vodku. Počkejte několik minut a omyjte. Plíseň zamává na rozloučenou!

Přípravek na zrcadla

Je okouzlující, jak sprej na vlasy dodá vaší kštici objem a lesk. Bohužel, někdy se dostane tam, kam nemá – na koupelnové zrcadlo. Popadněte měkký, čistý hadřík a navlhčete jej vodkou, zrcadlo vyleštěte. V případě, že i vaše okna volají po očistě, neváhejte si tuto lihovinu přizvat k ruce ještě jednou. Nezanechává totiž šmouhy!

Rozjasňovač vodovodních baterií

Pokud jde o zářivou čistotu, po které tak toužíte, použijte vodku na vodovodní baterie nebo příslušenství. Nic víc už chtít nebudete.

Odstraňovač cenovek a štítků

Potřebujete ze sklenice sundat vzdorovitý štítek? Cenovka na hrnci ne a ne zmizet? Vatový tamponek napusťte vodkou, přiložte na dané místo a nechte působit minimálně pár minut. Ušetříte si práci.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat