Prostreno.cz

Buďte eko s ubrousky ze včelího vosku

Ubrousky na potraviny z včelího vosku jsou velkým hitem poslední doby a ocení je všichni, kterým není lhostejná příroda. Jsou totiž vyrobeny pouze z přírodních materiálů bez přidaných chemikálií nebo plastů, a to, co si od přírody berou, do ní i vracejí. Tak půjdete do toho?

Ubrousky od slovenské firmy Peelo díky antibakteriálním a antiseptickým vlastnostem včelího vosku, živice a olejů, v kterých je bavlna napuštěná, dokážou hravě nahradit potravinovou fólii či jednorázové sáčky v domácnosti. Chrání totiž jídlo před vysycháním, a zabraňují tak jeho stárnutí i souvisejícímu plýtvání – právě kvůli nesprávnému skladování průměrná domácnost vyhodí až třetinu potravin.

Omýt a znovu použít

Ubrousky jsou omyvatelné, skvěle přilnavé a opakovatelně použitelné. Při správném používání vydrží déle než rok. Na rozdíl od igelitových sáčků nebo krabiček v nich potraviny dýchají a vydrží déle. Jsou také kompletně kompostovatelné. Stačí je nastříhat na malé kousky a vložit do kompostu, také je můžete použít na podpal. Jejich výhodou je i skvělá tvarovatelnost, díky níž je lze použít i místo víčka na sklenice nebo při kynutí těsta. Můžete si je také nastříhat na požadovanou velikost a zabalit do nich svačinu, ovoce, sýry, bylinky a téměř všechny potraviny kromě syrového masa. Aby si ubrousky zachovaly dlouhou životnost, neměly by přijít do kontaktu se zdroji tepla, ať už jde o horké potraviny, topení nebo přímé slunce. Voskované ubrousky Peelo si můžete objednat spolu s dalším nákupem na Košík.cz.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat