Prostreno.cz

Stařeckých skvrn se lze zbavit i přírodní cestou

Pigmentové skvrny, které se nejčastěji vyskytují na obličeji i rukou, trápí mnoho lidí. Naštěstí je tu ale jablečný ocet, křen, podmáslí nebo pampeliškový čaj. Tyto prostředky si s nimi dokážou poradit!

Že stařecké skvrny bývají vizitkou pokročilého věku? I když se taková úvaha přímo nabízí, pravda je někde docela jinde. Tyto flíčky se totiž začínají pozvolna objevovat kolem čtyřicítky, přičemž jsou způsobeny nadměrným vystavováním pokožky slunci. V jejich tvorbě tedy nehraje zásadní roli rok ani tak rok narození, jako spíše náklonnost k opalování, s nímž úzce souvisí zvýšená produkce melaninu. Rádi byste se takového „dárečku“ nadobro zbavili? Existují jisté přírodní prostředky, jež jsou k jeho likvidaci jako stvořené. Kterou zbraň si vyberete právě vy?

Jablečný ocet 

Používáte jablečný ocet třeba k dochucení zeleninových salátů? No výborně, až ho zase budete mít v rukou, mázněte s ním i to otravné pigmentové nadělení. Obzvláště účinné je jeho spojení s trochou olivového oleje a nastrouhaného křenu. V případě, že se vám tato směs bude zdát příliš agresivní, ji zřeďte vodou. Její každodenní aplikace přináší brzké výsledky!

Podmáslí 

Řada lidí si podmáslí „naordinuje“ tehdy, když je potrápí podrážděný žaludek. Je pravda, že tato tekutina skutečně harmonizuje trávení a podporuje zdravou střevní mikroflóru, nicméně ani její vnější využití nepadne vniveč. Díky obsažené kyselině mléčné podmáslí vyrovnává tón pleti, přičemž ji hloubkově hydratuje a vyživuje. Stačí v něm namáčet vatový tampon a přejíždět si jím po postižených místech. Čím častěji tak učiníte, tím dříve od zmíněné ozdoby můžete mít pokoj.

Pampeliška

O pampeliškovém čaji je známo, že zastavuje pálení žáhy a pomáhá na problémy s játry. Zároveň pročišťuje krev, normalizuje tlak, zmírňuje křeče a ulevuje při revmatismu. Dále tlumí záněty, předchází kornatění tepen a přispívá k léčbě ekzémů i akné. Ovšem funguje i jako báječné řešení stařeckých neboli slunečných skvrn, o němž se příliš nemluví. Vítaným pozitivem navíc je pak to, že omlazuje pokožku a regeneruje kožní buňky. Už se vám vaří voda?





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat