Prostreno.cz

Přírodní zesvětlovače vlasů z řad koření

Láká vás představa nového vzhledu? Zesvětlit vlasy si můžete takřka okamžitě. A nemusíte chodit ani do drogerie pro barvu! Stačí se v kuchyni porozhlédnout po citronu, heřmánkovém čaji a skořici.

Lidé si barví vlasy již celá staletí. Dokládají to archeologické záznamy z antického Řecka, z nichž je patrné, že v této době se ke změně odstínu využíval olivový olej a pyl. Moderní generace má daleko větší možnosti, protože zesvětlující barvy nabízí každá drogerie. S tímto sortimentem ale přicházejí i určitá rizika, která můžeme vnímat jako potvrzení úsloví, že pro krásu se opravdu někdy i trpí.

Složení, o kterém snad ani nechceme vědět

Podle amerického Národního onkologického institutu se v jedné tubě vlasového barviva ukrývá více než pět tisíc chemických složek, a to včetně karcinogenů. Odborníci působící v této organizaci proto nezastírají, že obsažené nebezpečné přísady souvisejí s bolestmi hlavy, popáleninami pokožky hlavy, záněty očních spojivek i zvýšeným rizikem rakoviny. Neblaze se ale podepisují i na samotné kvalitě vlasů, neboť způsobují kromě nadměrného vypadávání a lupů také jejich lámavost, která má do přitažlivého účesu hodně daleko. Dobrou zprávou je, že stejně jako Řekové můžete k zesvětlení kštice vyzkoušet naprosto přirozené a šetrné prostředky. A máte je po ruce! Co říkáte třeba na tyhle?

Citron 

O zdravotních výhodách citronové šťávy bylo řečeno už mnohé. Proč si ji ale nedávat i na hlavu? Smíchejte ji s vodou a získaný roztok přelijte do lahve s rozprašovačem, která aplikaci usnadní. Po „nástřiku“, při němž se soustřeďte hlavně na kořínky, vyrazte na sluníčko. Jeho hřejivé paprsky se postarají o zbytek.

Heřmánek 

Heřmánek máme zařazený ve škatulce uspávadel. Je pravda, že usínání skutečně pomáhá, ale odstín koruny krásy mění také. Připravte si z této byliny silný čaj a postupujte jako v předchozím případě. Pro maximální efekt celý postup opakujte.

Skořice

Navzdory svému zbarvení má skořice překvapivé zesvětlující schopnosti. Promíchejte ji s kondicionérem, čímž vznikne parádní maska. Tu nechte působit klidně celou noc, ať jsou výsledky pořádně patrné!

Zdroje: healthline.com, stillstoked.com





Celkem 6 komentářů

Marie Voglová
14.08.2021
Ivana BaranovskáNeni den bez citronu
13.08.2021

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat