Prostreno.cz

Důvody, proč si jablečným octem oplachovat vlasy

Používáte jablečný ocet jenom v kuchyni? Není to škoda? Co když vám řekneme, že obnovuje pH pokožky hlavy, dodává lesk, bojuje proti plísním a ochraňuje před nepříznivými vnějšími vlivy, a to včetně škodlivých UV paprsků?

Pro někoho je jablečný ocet obyčejný salátový dresink, z něhož nic světoborného nekouká. Výživoví poradci ho ale považují za úžasné tonikum plné prospěšných enzymů a dalších látek, které upravuje trávení, podporuje hubnutí a reguluje škodlivý cholesterol. Toto ochucovadlo ovšem představuje také nízkonákladové řešení většiny problémů s vlasy. Ještě jste si ho nezkoušeli nalít na hlavu? Chyba. Dočkali byste se těchto zázraků!

Záležitost okolo pH

Maz na pokožce hlavy je vlastně přírodní olej, jehož pH by se v ideálním stavu mělo pohybovat v rozmezí 4,5 – 5,5. Tato hodnota je totiž zásadní pro ochranu před plísněmi a bakteriemi vyvolávajícími infekce, podráždění a jiné nepříjemnosti, které koruně krásy ve všech směrech škodí. Bohužel mnoho šamponů a kondicionérů přirozené pH narušuje. Pro obnovu jeho ideální úrovně dělá jablečný ocet maximum, s čímž mu pomáhá obsažená kyselina octová.

Očista, která je nutná

Jak již bylo zmíněno výše, vlasové produkty někdy páchají víc škody než užitku. Nejen prostředky k mytí a snadnějšímu rozčesávání bývají terčem kritiky, protože i laky, tužidla a vosky ucpávají folikuly, což brání růstu i kvalitě koruny krásy. S jejich nahromaděnými a hlavně nežádoucími zbytky si hravě poradí jmenovaná kuchyňská přísada, která má v popisu práce podporu detoxikace, očistu kůže a úklid zanesených pórů.

Slunce není nepřítel

Složení jablečného octa nejenže poskytuje hřívě širokou škálu důležitých živin, zároveň bojuje proti útoku volných radikálů a ostatních nepříznivých vlivů, jako jsou třeba UV paprsky. Nelze opomenout, že zároveň dodává lesk, přispívá k hydrataci, zastavuje tvorbu lupů a zabraňuje lámavosti. Oplachujte si jím vlasy po běžném mytí alespoň dvakrát týdně. Výsledky na sebe nenechají dlouho čekat!

Zdroje: naturallivingideas.com, byrdie.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat