Prostreno.cz

Francouzské gratinované brambory s rostlinnou smetanou

Tento recept na francouzské gratinované brambory je ideální pro ty, kteří hledají lahodnou a krémovou přílohu bez použití živočišných produktů. Jemná chuť tymiánu a rostlinné smetany dodává bramborám jedinečný charakter.

1h a 15min

15min příprava

60min vaření

489 kJ / 116 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
  3. Česnek oloupejte a jemně nasekejte.
  4. V míse smíchejte rostlinnou smetanu, česnek, tymián, sůl a pepř.
  5. Zapékací mísu vymažte olivovým olejem.
  6. Vložte vrstvu brambor do mísy a přelijte částí smetanové směsi. Opakujte, dokud nespotřebujete všechny ingredience.
  7. Pečte v troubě přibližně 60 minut, dokud nejsou brambory měkké a povrch zlatavý.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    28,71 g
  • Sacharidy:

    185,19 g
    • Cukry:

      8,16 g
  • Tuky:

    71,59 g
  • Vláknina:

    22,97 g

Aktivita pro spálení:

379 kcal
47

minut jízdy na kole

36

minut běhu

113

minut uklízení






Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

sůl

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

Sušený tymián

276 kcal / 100g
B9 g
S63 g
T7 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g

olivový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Francouzské gratinované brambory s rostlinnou smetanou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba