Prostreno.cz

Mrazák poskytuje až mrazivé vychytávky

Tipů a triků do kuchyně není nikdy dost. Tak proto pro vás máme další geniální triky, které využijete ve svém mrazáku.

Mrazáky a mrazicí boxy používá většina z nás jako místo pro potraviny, které chceme, aby zůstaly dlouho čerstvé a nezkazily se. Ale věděli jste, že mrazák se skvěle hodí i na triky, které náš každodenní život v kuchyni mohou výrazně usnadnit? Prozradíme vám, proč v budoucnu použít mrazák na cibuli, potravinářskou fólii, nebo také ořechy mnohem častěji.

Cibule bez slz

Také vám při krájení cibule vždycky slzí oči? Pak od teď používejte jednoduchý trik, kdy cibuli dáte před krájením na 15 až 20 minut do mrazáku. Proč? Při krájení se z cibule uvolňuje éterický olej alicin, který je příčinou toho, že při krájení pláčeme. Když ale dáte nejdříve cibuli do mrazáku, šťáva se krátkodobě zamrazí a my můžeme klidně a bez slz krájet.

Potravinářskou fólii rozbalíte bez trhání

Potravinářská fólie má v kuchyni nekonečné využití. Bohužel je s ní trochu problém – díky svému lepivému efektu ji občas rozbalíme jen stěží v jednom kuse. Ale i s tím vám pomůže mrazák! Abyste ji rozbalili snadněji, dejte ji na pár minut před rozbalováním do mrazáku. Chlad zajistí, že se povrch molekul krátkodobě změní, fólie už nebude staticky nabitá a nebude problém ji rozbalit. Jakmile se pak zase zahřeje na pokojovou teplotu, začne zase lepit a splní svůj účinek.

Loupání ořechů bude mnohem snadnější

Ať už jde o vlašské nebo lískové ořechy, některé mají skořápku tak tvrdou, že rozloupnout je není zrovna jednoduché. To ale není důvod je vyhodit! Raději je dejte na pár minut do mrazáku. Studená teplota změní jejich strukturu skořápky a i ty nejodolnější ořechy pak rozlousknete jako nic.

Zdroj: my life, healthline





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat