Prostreno.cz

Pepř má famózní kosmetické schopnosti

Koho netíží vrásky, ten bojuje s lupy. A kdo nemá problém s černými tečkami, toho zase deprimují pigmentové skvrny. Na všechny tyhle trable ale existuje řešení! Je jím černý pepř, který svede divy nejen v hrnci.

Kdo by neznal pepř! Toto ochucovadlo tvoří neodmyslitelný základ mnoha světových kuchyní, a to již od nepaměti. Bodem navíc jsou pak jeho zdravotní přednosti, díky nimž může pokrm, do něhož je přidáván, zmírnit kašel, vylepšit trávení, posílit imunitu nebo urychlit léčbu nachlazení. Co když by se pepř ale využil zevně? I to je možné! Vaši krásu podpoří hned několika způsoby.

Zpomalená tvorba vrásek

Výskyt předčasných vrásek, tedy takových, které se objevují i v poměrně mladém věku, je běžný kosmetický problém. Používání nevhodných produktů, nedůkladné odličování, nezdravá strava, chabý pitný režim i znečištěné životní prostředí – to je jen zlomek faktorů, které k bleskurychlému stárnutí pokožky hodně přispívají. Jak tomuto procesu zabránit? Vráskám to pěkně opepřete! Tato kulinářská přísada je štědrá na antioxidanty, díky čemuž neutralizuje volné radikály zodpovědné za kožní prohlubně a viditelné jemné linie. Její složení podle některých studií podporuje i elasticitu pleti, což mladistvý vzhled pochopitelně zachovává. Vmíchejte menší množství třeba do medu, čímž vznikne snadno aplikovatelná maska.

Efektivní peeling nedá šanci černým tečkám 

Všudypřítomný prach i nahromaděné odumřelé buňky kradou pokožce zdraví i vitalitu. Tyto nečistoty je třeba pravidelně odstraňovat! Vhodným úklidovým prostředkem je zmíněná ingredience. Pokud ji spojíte kupříkladu s bílým jogurtem, získáte skvělý peeling, jenž otevře ucpané póry, urychlí regeneraci a zabojuje proti akné i černým tečkám.

Rozlučte se s lupy

Už jste zkusili všechno možné i nemožné, ale vaši hřívu pořád „zdobí“ lupy? Zbavte se jich kombinací černého pepře s tvarohem. Takto připravený vlasový zábal, jehož ideální doba působení je nějakých 20 minut, tento problém vyřeší. Mimochodem, pepřové ošetření také zkrotí hyperaktivitu mazových žláz, stimuluje růst a skoncuje s nadměrným vypadáváním. Postará se i o lesk a sametovou hebkost!

Zdroje: bebeautiful.com, stylecraze.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat