Prostreno.cz

Které potraviny vám pomohou k dlouhotrvajícímu opálení?

03.10.2022 | Tipy a triky

Kdo by to byl řekl, že k opálení nemusíte nutně využít pouze sluneční paprsky, ale také některé základní potraviny, které se vyskytují v běžném jídelníčku. Sáhněte po těch správných a podpořte tak své opálení. Které potraviny vám s tím pomohou?

Seznamte se s karotenem a lykopenem

Mezi velké pomocníky v oblasti opalování se řadí zejména karoten a lykopen. Karoten podporuje opálení. Pokud se tedy zrovna blíží léto, nebo se chystáte častěji navštěvovat solárium, pak do svého jídelníčku zařaďte mrkev, máslovou dýni nebo batáty. Lykopen naopak posiluje kožní bariéru, a tím zvyšuje ochranu pokožky před UV zářením. Lykopen pak najdete například v melounu, papáje, grepu nebo v rajčatech. Snažte se do jídelníčku zařazovat obojí, tedy jak karoten, tak i lykopen. Díky nim docílíte rychlejšího i zdravějšího opálení.

Jak do jídelníčku zařadit více ovoce a zeleniny?

Možná, že si teď lámete hlavu s tím, kolik mrkve nebo grepu byste měli vlastně sníst, aby se to promítlo do odstínu vaší kůže. I v tomto případě platí, že nic se nemá přehánět. Klíč k úspěchu tkví především v tom, jíst dostatek zeleniny a ovoce dlouhodobě a s důrazem na rozmanitost. Pak si nebudete muset příjem vybraných druhů tolik hlídat.

Jak tedy zařadit do jídelníčku více ovoce a zeleniny? Přidejte ke každému jídlu alespoň kousek. To může vypadat tak, že si do ranního jogurtu krom müsli přimícháte i nakrájený grep. K obědu si pak k hlavnímu chodu připravte i malý salát z rajčat, okurky a papriky a k večeři si udělejte obložený chléb se zeleninou.

Pomoci vám mohou také séra

Pokud zrovna nepatříte mezi fanoušky mrkví, rajčat a dalších vitaminových dobrot, kteří by vám mohli pomoci s opálením, nezoufejte. Existuje totiž ještě jedna varianta, která vás jistě potěší. A tou je sérum na pleť. Některá speciální séra obsahují betakaroten, a vy se tak můžete oprostit od konzumace zeleniny či ovoce, které nemáte rádi. Sérum pleť příjemně hydratuje, rozjasňuje, zpevňuje a zároveň podporuje opalování.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat