Prostreno.cz

Pojištění odpovědnosti aneb Pojištění na blbost má řadu výhod, které oceníte v každodenním životě

03.10.2022 | Tipy a triky

Máte někdy dny, kdy připomínáte hrom do police nebo slona v porcelánu? Na co sáhnete, to vám spadne z rukou a bojíte se, jakou škodu nechtěně způsobíte? Takové dny má čas od času každý z nás. Vhodným řešením, jak se v takových dnech nebát opustit bezpečí postele a vyrazit do ulic, je sjednání si pojištění na blbost. Jaké přínosy pro vás toto pojištění bude mít?

Celá rodina pod jednou pojistnou smlouvou

Bydlíte-li ve společné domácnosti se svou rodinou, pojištění odpovědnosti se zpravidla vztahuje na všechny její členy. Když tedy vaše dítě omylem při hře vysklí sousedovi okno, nebo váš partner v obchodě způsobí škodu při shození celého regálu s pečivem, pojištění odpovědnosti vám bude krýt záda.

Zvířecí mazlíčci jsou také součástí rodiny

Celá řada pojistných smluv dokonce myslí i na další členy domácnosti – zvířecí mazlíčky. Konečně vám tedy spadne kámen ze srdce, až vaše kočka opět shodí květináče na oknech u sousedů a váš pes přinese domů další sousedovu slepici, samozřejmě v tlamě a bez jakýchkoli známek života.

Proč pojištění na blbost?

Přemýšlíte nad tím, proč se pojištění odpovědnosti lidově nazývá pojištění na blbost? Protože přesně v takových situacích, přichází v platnost. Mnohdy totiž v našich životech nastanou tak absurdní situace, které by nenapadly ani špičkové scenáristy klasických komedií. Je tedy lepší být připraveni na vše a nenechat se ničím rozhodit. Zkrátka mít takovou jistotu, i v době nejistoty.

Sjednání si pojištění odpovědnosti sice není ze zákona povinné, ale v některých případech je důrazně doporučováno. Rodiny s malými dětmi a zvířecími mazlíčky ho například velice ocení. Ale i lidé, kterým čas od času padá z rukou vše, co může, určitě uznají, že je uzavření pojištění na blbost smysluplné.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat