Prostreno.cz

Unavenou pleť vzpruží jablečné slupky

Máte chvilku volného času? Udělejte si pohodlí a naskládejte si na tvář jablečné slupky. Tahle jednoduchá maska posílí kožní bariéru, pohrozí akné, zpomalí stárnutí, zmírní ekzémy a zprostředkuje potřebnou hydrataci.

Asi každý zná to notoricky známé úsloví, které praví, že kdo sní jedno jablko denně, ten nepotřebuje lékaře. Není žádným tajemstvím, že jsou tyto šťavnaté plody skvělým zdrojem vlákniny i mnoha prospěšných živin, díky čemuž mohou pomoci snížit riziko rakoviny tlustého střeva, mrtvice i diabetu. Dokáží toho ale mnohem víc – třeba podstatně vylepšit kvalitu pleti. Slupky z jablek tedy nevyhazujte, raději si je pravidelně pokládejte na tvář! Jakých zázraků se pak dočkáte?

Potřebná ochrana před poškozením

Kosmetický průmysl si na zmíněné superpotravině nemůže vynachválit zejména vysoký podíl fenolových kyselin a flavonoidů, což jsou látky, které dle závěrů četných studií zpomalují stárnutí, stimulují regeneraci buněk a chrání pokožku před poškozením způsobeným volnými radikály, ultrafialovým zářením i znečištěným ovzduším. A řekněme si upřímně – komu se takový omlazující obranný štít nehodí? Jsou tu ale i další vítaná pozitiva.

Sladký lék na akné

Ve složení jablek a tedy i jejich slupek se nachází také kyselina citronová. Ta je vynikajícím doplňkem každodenní péče o pleť, protože se chlubí protizánětlivými vlastnostmi, které lze uplatnit v boji proti otravnému akné. Nevěříte, že by to bylo takhle jednoduché? Opravdu je! Tedy alespoň podle výzkumu zveřejněného v magazínu Molecules. Bezchybnou, čistou a zdravou kůži ale podporuje i obsažený vitamin A, a to v přátelské spolupráci se zinkem.

Nepostradatelná hydratace

Bez optimální hydratace kolabuje nejen zdraví, ale i perfektní vizáž. I v tomto případě ale pomohou jablečné slupky! Dodají pokožce tekutiny a jako bod navíc přidají i vitamin E, který posiluje kožní bariéru, snižuje nadměrnou citlivost a zmírňuje ekzémy. Už je vám jasné, proč do odpadkového koše rozhodně nepatří?

Zdroje: healthline.com, ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6769904/, ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6017965/





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat