Prostreno.cz

Potravinové kuchařské trendy roku 2023

Vítáte jakoukoli kulinářskou inspiraci, protože vám při vaření už pomalu docházejí nápady? Letos se vyhlášení kuchaři spoléhají na sušená rajčata, řasu kombu a datle. Tyto potraviny jsou aktuálními žhavými trendy!

Každý rok s sebou přináší nové potravinové a kulinářské nápady, které lze ochutnat nejen ve špičkových restauracích, ale i ve vlastní kuchyni. K jakým ingrediencím gastronomická pozornost směřuje tentokrát? Tyhle budou letos v kurzu!

Kombu nejen pro vegetariány

Kombu je hlubokomořská řasa rostoucí v čistých a chladných vodách severu, která naprosto vyniká vysokým obsahem jódu, jenž je prospěšný pro štítnou žlázu. Podle americké šéfkuchařky Angeline Chiang se tato řasa náramně hodí nejen do polévek a omáček, ale také k zelenině. Dobře si ale rozumí i s luštěninami, kterým zkracuje délku vaření, a navíc zlepšuje jejich stravitelnost. Přidává se také do rýže na sushi – to kdybyste se chtěli kreativně vyřádit. Mořské řasy se obecně dávají do souvislosti s četnými zdravotními výhodami, jež zahrnují normalizaci tlaku, regulaci cholesterolu, detoxikaci od toxických látek i zlepšení průchodnosti cév. Jsou přirozeně bezlepkové a vhodné i pro vegetariány.

Sušených rajčat není nikdy dost

Sušená rajčata nejsou žádnou gastronomickou novinkou, ovšem letošní rok se v receptech celosvětově uznávaných kuchařů budou objevovat stále častěji. Myslí si to alespoň americký instruktor vaření Francesco Bonsinetto, podle kterého zesilují chuť připravovaných pokrmů, chlubí se dlouhou trvanlivostí a ke všemu jsou neuvěřitelně všestranná. Mohou tedy tvořit základ elegantního jídla, které lze zhotovit i za pár minut.

Datle nesmějí chybět

Zářná budoucnost se v roce 2023 předpovídá i datlím. A že patří jen do sladkých dezertů? Zdání klame! Americký šéfkuchař Joel Boettcher je doporučuje restovat třeba s česnekem a citronem. Parádním doplňkem je podle něj i datlový sirup, který vynikne s neutrálními potravinami, jako je třeba tofu, bílý jogurt nebo tvaroh.

Zdroj: www.realsimple.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(2 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat