Prostreno.cz

Rajčatová šťáva skutečně zkrášluje

Rajčata jsou jedním z nejsilnějších přírodních zdrojů antioxidantů a vitaminů. Pochopitelně, že se uplatňují především v kuchyni, ale jsou také skvělá na pleť a vlasy. Co všechno takové rajčatové pyré umí a proč díky němu můžete své kadeře i zesvětlit?

Rajčatová šťáva či pyré má na tělo především detoxikační účinek, a to díky přítomnosti chloru a síry. Jenže ona toho umí i mnohem víc. Dodává unaveným pramenům lesk a pomáhá zvyšovat pH ve vlasech tak, aby se kštice těšila dobrému zdraví. Rajčata mají vysoký obsah vitaminů, jako je A a C, které mohou pomoci posílit vlasové vlákno. Rajčatová maska ​také zlepšuje cirkulaci pokožky hlavy, a dokonce i krotí nadměrné množství plísní, jež mohou bránit růstu vlasů.

Základní rajčatová maska na vlasy

Rajčata jednoduše odšťavněte nebo rozmixujte, naneste je pokožku hlavy a vetřete do pramenů. (Množství rajčat se odvíjí od délky a hustoty vlasů. Obvykle však stačí dva, tři kusy.) Pokožku hlavy promasírujte, nasaďte si koupelnovou čepici nebo igelitový sáček, nechte pět minut působit a poté opláchněte. (Doporučovanou dobu působení nepřekračujte, jinak můžete negativně ovlivnit pH vašich vlasů.)

Rajčata v kombinaci s medem

Pokud jsou vaše vlasy suché, mdlé a bez života, dopřejte jim vzpruhu v podobě rajčat a medu. Dvě zralá rajčata rozmixujte v mixéru a přidejte k nim dvě lžíce medu. Míchejte, dokud nezískáte konzistenci pasty. Výsledek aplikujte na své prameny a vlasy opět schovejte pod koupelnovou čepici. Následně počkejte 30 minut. (Když děláte masku, která mísí rajčatovou šťávu s hydratační složkou, jako je med, nemusíte se obávat kyselosti.) Po vypršení času masku opláchněte.

Zesvětlující trik

Vzhledem k tomu, že rajčata jsou vysoce kyselá, lze je použít podobně jako citronovou šťávu k zesvětlení vlasů. Tento trik ovšem bude fungovat pouze v případě, že šťávu naneste pouze na pramínky, které chcete zvýraznit nebo zesvětlit. Nechte působit pět minut a poté opláchněte.

Rajčatová šťáva na pleť

Rajčata jsou ideálním spojencem, pokud se váš obličej mastí víc, než je zdrávo. Vitaminy rozzáří pokožku, zatímco kyselost odstraní přebytečný maz. V tomto případě smíchejte jeden díl rajčatové šťávy se stejným dílem šťávy z okurky. Okurková šťáva pomáhá s hydratací, takže pokožka po odstranění těchto olejů nevysychá. Naneste na obličej pomocí vatového tamponu, a to na nejmastnější oblast obličeje (T-zónu). Po uplynutí 10–15 minut opláchněte vodou.

Zdroje: www.naturallycurly.com, www.bebeautiful.in





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat