Prostreno.cz

Způsoby, jakými arganový olej chrání vaše vlasy během léta

I přes mnoho jedinečných, vícesložkových vlasových produktů na dnešním trhu je někdy potřeba vrátit se k základům. Arganový olej je jedním z nejlepších multifunkčních zázraků. Proč se považuje za „must have“ tohoto léta?

Arganový olej je lisovaný olej extrahovaný z arganových ořechů pocházejících z Maroka. Po staletí se používá pro své léčivé vlastnosti jak lokálně, tak vnitřně. Olej je bohatý na živiny, obsahuje vysoké množství kyseliny olejové a linolové. Co všechno udělá s vašimi vlasy?

Hydratuje

Vzhledem k výše uvedenému obsahu mastných kyselin je arganový olej skvělým hydratačním prostředkem pro suché nebo poškozené prameny. I když zničené vlasy technicky „neopraví“, může pomoci zlepšit lámavost a roztřepené konečky. Berte to tak, že když jsou vlasy narušené, nadměrně suché nebo matné, vlasová kutikula je otevřená. Abyste dosáhli lesklých a zdravých kadeří, musíte kutikulu utěsnit – jedním ze způsobů, jak toho dosáhnout, je pravidelné používání arganového oleje.

Pomáhá zvýšit lesk

Jak již bylo zmíněno výše, arganový olej přispívá k lesklejším vlasům na funkční úrovni tím, že uzavírá kutikulu. Ale může také poskytnout podporu lesku, když se použije ve vaší stylingové rutině.

Nabízí přírodní tepelnou ochranu

Arganový olej, když se aplikuje jako bezoplachový produkt, utěsňuje vlasovou kutikulu, což dodává vrstvu ochrany mezi vlasy a teplo. Tím se snižuje poškození pramenů vinou slunce nebo tepelné úpravy vlasů. (To je jeden z důvodů, proč je arganový olej běžnou součástí post-stylingových přípravků.)

Má antioxidační vlastnosti

Věděli jste, že i vaše vlasy potřebují ochranu před environmentálními stresory? Stejně jako byste si na pokožku nanášeli sérum s vitaminem C, abyste bojovali proti volným radikálům, měli byste za stejným účelem aplikovat na vlasy oleje bohaté na antioxidanty – a arganový olej je skvělou volbou.

Může pomoci zmírnit lupy

Arganový olej může dokonce zmírnit lupy. To proto, že má protizánětlivé vlastnosti, které mohou pomoci snížit suchou pokožku hlavy.

Jak arganový olej používat?

Pokud máte sklony k suché pokožce hlavy, rozetřete arganový olej, než půjdete do sprchy. Jednoduše rozdělte vlasy na prameny a dejte si záležet, ať ani jeden nevynecháte. Před oplachem si promasírujte pokožku hlavy. Následně dokončete svou běžnou rutinu péče o vlasy. To je jeden ze způsobů aplikace. A co ten druhý? Olej naneste na umyté, vlhké prameny a ty upravte jako obvykle.

Zdroje: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8850956/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Pečený losos s chřestem

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat