Prostreno.cz

Nadměrné pocení nohou zastaví černý čaj

Nemáte chuť na silný černý čaj? Vy možná ne, ale vaše nohy, které se nadměrně potí, ho jen uvítají. Jak přesně ho uvařit a proč v něm namáčet jen chodidla?

Gumové žabky, či pantofle? I když si o nich odborníci myslí své, pro kdekoho jsou naprosto perfektním letním obutím. Bez nutnosti zbytečného ohýbání se do nich dá rychle vklouznout a navíc jsou omyvatelné, což slibuje snadnou údržbu. Veškerá legrace ale končí ve chvíli, kdy má člověk co dočinění s nadměrným pocením nohou. Pak je chůze v těchto botách, v nichž to pořádně klouže, doslova o ústa. Nemluvě o nepříjemném páchnoucím zážitku, který mají na svědomí bakterie.

Temná stránka léta

Stejně jako zbytek těla mohou i nohy v létě produkovat více potu, s čímž pochopitelně souvisejí panující horka a tím i potřeba termoregulace. Ačkoli je pocení normální, přirozené a v zájmu prevence přehřátí organismu nezbytně nutné, čeho je moc, toho je zkrátka příliš. Své tady dělá i gumový materiál letních bot, který neabsorbuje vůbec nic, proto se pak člověk ocitá v mokré kaluži vlastního potu. Co s tím? To chce čaj. Nebudete ho ale pít, to se nebojte. Je třeba v něm nohy máčet, díky čemuž se celý problém s nadměrným pocením může zcela vyřešit.

Lektvar, na kterém si moc nepochutnáte

Naprosto ideální je čaj černý, který obsahuje určitý druh taninu, jemuž se říká kyselina tříslová. Tato složka působí na potní žlázy a dočasně zmenšuje jejich kanálky, čímž dokáže snížit jejich hyperaktivitu a činnost. Ve své podstatě je to parádní přírodní antiperspirant. Už se vám pomalu vaří voda? Aby tohle celé fungovalo, nesmí to být žádná „slabota“.

„Musíte to připravit takovým způsobem, aby výsledná tekutina byla tak černá a silná, že byste ji nikdy nevypili,“ doporučuje americká pedikérka Jacqueline Sutera. „Neexistuje žádný jasně daný a přesný recept, ale ze svých zkušeností vím, že čaj musí být alespoň pětkrát silnější, než si ho běžně děláte,“ upřesňuje tato odbornice. V této lázni si pak nohy namáčejte pravidelně, ovšem pozor, není nutné takto koupat končetiny až po kotníky, stačí ponořit jen chodidla – právě tady se nacházejí potní žlázy.

Zdroj: www.wellandgood.com/sustainable-beauty-products-cotton/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat