Prostreno.cz

Vhodný jídelníček před análním sexem

Vyhýbáte se hrátkám se svým pozadím, protože se obáváte nechtěných výměšků nebo nadýmání? Jestli toužíte být v pohodě, nejdřív řešte jídelníček!

Ne, sex skutečně není hygienickou událostí. Už jen při líbání dochází k výměně až 80 miliónů bakterií (1). Koneckonců, i během orálního milování hrozí kapavka, HPV, herpes, chlamydie či genitální herpes. Pak jsou tu taky tělesné tekutiny od potu, vaginálních sekretů, krve nebo spermatu, který leckoho děsí už jen proto, že nevídaně lepí (2). A co se týče análního sexu, tak to je vůbec peklo. „Neunikne mi z pozadí nic, za co by se člověk měl stydět?“ ptáte se. Ten, kdo chce mít jistotu, sahá po klystýrech, ono ovšem v mnoha případech stačí dát si pozor na příjem potravin a tekutin.

Než zpřístupníte své půlky, zkontrolujte jídelníček!

Rovnice je jednoduchá. To, co dáte do svého těla, přirozeně určuje, co z něj vyjde. Proto je stravování tak důležité, umožní vyhnout se trapasům. Koketujete-li s myšlenkou, že se před análním sexem radši nenajíte, jste zbytečně teatrální.

Váš trávicí systém rozhodně nemusí být úplně prázdný, abyste se vyvarovali úniku stolice, takže není důvod hladovět. Půst před análním sexem ve skutečnosti může být kontraproduktivní. Jídlo totiž dodává energii. Bez něj bude tělo příliš unavené na to, aby dělalo cokoli, ať už je to sprchování nebo dovádění ve fyzicky náročnějších pozicích (3).

Odhalte své osobní problémové potraviny

I když existují určité obecné zásady, pokud jde o jídlo před análním sexem, platí, že každý má svůj vlastní a jedinečný střevní mikrobiom. To znamená, že co člověk, to jiná reakce na potraviny a jídla, která způsobují žaludeční nevolnost. Z tohoto důvodu začněte věnovat pozornost tomu, jaké potraviny a nápoje vás vedou ke „zlatému trůnu“ (4).

Když vás nakopne třeba káva nebo červené maso, zapište si to. Čím více informací si poznamenáte, tím lépe. Využijete je ihned, jakmile se anál přiblíží, ale počítejte s tím, že obvykle trvá 24 až 72 hodin, než jídlo projde celým trávicím traktem (5). 

Ujistěte se, že hydratujete

Všimli jste si někdy, že jste méně flexibilní, když jste dehydrovaní? Je tomu tak proto, že konzumace vody může pomoci promazat vaše klouby a posílit pružnost svalů, čímž je anální sex pohodlnější. Celé to funguje tak, že otevření análního kanálu je chráněno análním svěračem, který je typicky pevně sevřený. Jakmile dostatečně pijete, je tento sval uvolněnější, takže může přijmout vše, co se do něj snaží vstoupit (6).

Omezte příjem alkoholu

Jedna sklenička pro náladu je povolená, ale víc ne. Alkohol naopak dehydratuje, narušuje střevní mikrobiom a zvyšuje riziko průjmu. A to je před vstupem prstů, penisu nebo dilda do řitního otvoru nežádoucí (7).

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4233210/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2840968/, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32208817/, (4) názor autora, (5) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7231022/, (6) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3040636/, (7) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26695747/





Celkem 5 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(2 hlasů)

Cibulačka

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat