Prostreno.cz

Kousek zázvoru alespoň jednou týdně dodává energii pro sexuální aktivity

Zázvor. Egyptští obchodníci ho přivezli do starověkého Říma, a kromě využití v kulinářském oboru vešel ve známost i v tradiční čínské medicíně. Nejen ona hlásá, že tenhle zázrak pomáhá se sexuálním životem!

Zázvor je osvědčeným přírodním lékem a stálicí v boji s nachlazením. Dá se nastrouhat, smíchat s medem či svařit na chutný čaj. Prohřeje zevnitř, podpoří imunitu a uleví i při nevolnosti a zvracení. Jeho schopnosti však sahají mnohem dál. Ve skutečnosti se traduje, že francouzská kurtizána Madame du Barry, slavná milenka krále Ludvíka XV., často podávala zázvor svým milencům, aby jim pomohla zlepšit náladu. Tahle dáma věřila, že zázvor má afrodiziakální účinky – a rozhodně nebyla daleko od pravdy.

Navozuje vzrušení a povzbuzuje libido

V mnoha formách tradiční medicíny se zázvor používá ke zvýšení sexuálního vzrušení, neboť podle vědců (1) působí jako stimulant krevního oběhu. Jelikož tedy zvyšuje průtok krve do různých částí těla (včetně pánve), může pomoci navodit sexuální vzrušení a povzbudit libido, a to u mužů i žen. Jiný výzkum (2) ukazuje, že zázvor zabraňuje krevním sraženinám a rozšiřuje krevní cévy tak, aby lepší průtok krve podporovaly, což by zase mohlo vzrušení nakopnout.

Má pozitivní vliv na plodnost

Zázvor byl zároveň již několikrát studován pro svůj účinek zmírnit zánět a snížit oxidační stres v těle (3). Oxidační stres je stav charakterizovaný nerovnováhou volných radikálů a antioxidantů v organismus, takže vede k zánětu a poškození buněk, a dokonce i k negativnímu ovlivnění plodnosti a sexuálních funkcí. Na druhou stranu některé výzkumy odhalily, že zázvor plodnost u obou pohlaví podporuje.

Stačí jej konzumovat i v menší míře

Z jednoho přehledu studie na zvířatech (4) vzešlo, že zázvor strojí za produkcí testosteronu zvýšením průtoku krve, snížením oxidačního stresu a zvýšením hladiny luteinizačního hormonu, který se podílí na syntéze testosteronu, hormonu, jež fyziologicky stimuluje pohlavní aktivitu a má vliv na kvalitu spermií. Díky němu jsou „pánské ocásky“ koncentrovanější, pohyblivější a životaschopnější.

Teď už tedy víte, jaké občerstvení máte podávat. Takový ovocný salát s medovo-zázvorovou zálivkou toho pro váš sexuální život udělá víc než cokoli jiného. Jinak postačí alespoň kousek čerstvého zázvoru týdně.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5422695/, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22836212/, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33458848/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6316093/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat