Prostreno.cz

Do sušičky společně s prádlem přidávejte hliníkovou fólii

Alobal. Obvykle ho používáte při pečení nebo grilování, taky do něj balíte potraviny na cestu. Odstřihněte z něj kousek a vhoďte jej do sušičky. Čeho se vaše prádlo díky tomu zbaví?

Ten, kdo má doma sušičku na prádlo, v zimních měsících vyhrává. Je velmi příjemné, když z tohoto domácího pomocníka vytáhnete načechrané svetry, ale každá mince má dvě strany. V sušičce jsou kvůli suchému vzduchu a tření prádla ideální podmínky pro vznik statické elektřiny. (Když se oděvní látky třou o sebe, kladné a záporné elektrony se přitahují a vytvářejí nahromadění elektrostatického náboje.) Co s tím?

Alobal prostě funguje

Pokud tomu chcete zabránit, vložte na posledních pár minut k prádlu vlhkou žínku, která zvýší relativní vlhkost vzduchu. Tím se statická elektřina vyruší. Nebo sáhněte po alobalu. Hliník působí jako vodič. Jinými slovy, absorbuje elektrony a vybíjí statický náboj. Z alobalu vytvořte kuličky. Ty válejte na tvrdém povrchu, abyste odstranili ostré body, které by mohly zachytit oblečení. Tento krok určitě nevynechávejte. A teď už jen šup k prádlu. Není potřeba žádná speciální technika! Stačí vložit své tři fóliové kuličky a zapnout program na jakoukoli teplotu, kterou preferujete. (Pro lehkou bavlnu, jako jsou například trička, použijte nastavení na střední teplotu přibližně na 55 °C.)

Může se v sušičce něco stát?

Hliníkové kuličky jsou jednoduchou a levnou metodou, jak se se statickou elektřinou vyrovnat. Vůbec neovlivňují savost látky, pochopitelně jsou bez parfemace a vydrží opravdu dlouho. (Vyhoďte je vždy, když jeví známky jeví známky opotřebení a začnou se rozpadat, což vychází zhruba na každé dva měsíce. Mimochodem, po každém použití se značně zmenšují a také více vyhlazují, tak s tím počítejte.

Sušičku neustále kontrolujte

Pokud se obáváte přehřátí alobalu a způsobení požáru, uklidněte se. Správně udržovaná sušička dosahuje průměrných teplot, která se ani zdaleka neblíží těm, které by alobal zapálily. K požárům dochází vinou nedostatečného a nepravidelného čištění stroje a hromadění vláken. Sušička potřebuje opravdu důkladnou údržbu, nestačí pouze vytření bubnu či otření skla dvířek. Komponent, které zachycují nečistoty, je mnohem více, ať už jsou to filtry, kondenzátor nebo vylévání a čištění kondenzační nádobky, pokud nemáte sušičku napojenou na odpad.

Zdroje: www.homerev.com/blogs/home-revolution/7-dryer-hacks-to-save-your-clothes, www.tasteofhome.com/article/aluminum-foil-balls-in-dryer/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat