Prostreno.cz

7 kroků pro bezstarostný den. Začněte hned ráno!

Co udává „tón“ celého dne? Možná se budete divit, ale je to už samotné ráno. Jak si nastavíme začátek dne, takový bude i jeho konec.

Ne nadarmo se o  špatně naloženém člověku říká, že „vstal ráno z postele nesprávnou nohou“. Pokud totiž nebudeme mít radostné ráno, jen stěží se budeme celý den usmívat a bude se nám hůře bojovat s nástrahami, které na nás chystá například práce nebo škola.

Jak tedy začít den tak, abychom měli dobrou náladu po celý den (případně aby dalo našemu okolí pořádnou práci nám ji zkazit)? Stačí zkusit těchto 7 kroků!

Krok č. 1: Jak se dnes rozmazlím?

Ještě než vstanete, zkuste se v posteli zamyslet nad tím, co pro sebe v onen právě začínající den můžete udělat. Čím se můžete rozmazlit? Čím sami sobě vykouzlíte úsměv na rtech? Představte si, jak sami sobě uděláte radost nějakou maličkostí. Hned se vám bude lépe vstávat, když se máte na co těšit! Jen pak nezapomeňte ten slib sami sobě také splnit!

Krok č. 2: Snídaně je základ

Najděte si ráno čas na snídani. Ovšem na snídani vyváženou, která vaše tělo i mozek pěkně nastartuje a udrží vás nasycené až do oběda. Zapijte ji zeleným či černým čajem nebo třeba šálkem kávy.

Krok č. 3: Zhluboka dýchat!

Čerstvý vzduch dělá zázraky. Tak si ho dopřejte hned po ránu! V teplých dnech můžete třeba snídat na balkoně/terase/u otevřeného okna, v těch zimních bude stačit, pokud si v ložnici vyvětráte (a nemusíte v ní samozřejmě v tu dobu být, abyste nenastydli). Uvidíte, jak budete hned svěží!

Krok č. 4: Co nám říká příroda

A když už jsme u onoho otevřeného okna – skvěle vás po ránu naladí, pokud se zaposloucháte do zvuků přírody (nemyslete, i ve městech krásně zpívají ptáci, stačí být pozorní). Jestliže opravdu takový luxus jako šumění stromů nebo zpěv ptáků za okny nemáte, pak odborníci doporučují zakoupit alespoň nahrávku zvuků z přírody. Uklidní vás a správně naladí.

Krok č. 5: Rozmazlete se kakaem

Co nám zvedne zaručeně náladu? No přeci látky obsažené v čokoládě, respektive kakaových bobech. A tak si můžete dopřát k snídani šálek kakaa nebo horké čokolády. Nemáte? Pak se rozmazlete kostičkou kvalitní čokolády. Dobrá nálada zaručena!

Krok č. 6: Jak jsem dnes na tom?

Nevyskakujte z postele hned po probuzení. Nechejte si přibližně 5 minut na to, abyste si postupně uvědomovali své tělo – nebolí vás někde něco, odpočinuli jste si přes noc, jste pěkně uvolnění? Snažte se vnímat každý sval, každou kost apod. Teprve potom vstaňte.

Krok č. 7: Úsměv jako zbraň

Známe to nejspíš všichni – jen co se probudíme, už se náš mozek utápí v přemýšlení o tom, co nás dnes čeká, jaká katastrofa se na nás valí, co všechno nestíháme… Takové úvahy asi těžko jen tak vyženeme z hlavy, ale za pokus to stojí. Dalším tipem je úsměv. A to i tehdy, když zrovna nejste v situaci, která by vám ho jen tak vykouzlila na tváři. Usmějte se sami na sebe do zrcadla, usmívejte se prostě tak často, jak jen to půjde. Už i zdvižené koutky úst v úsměvu vyšlou našemu mozku ten správný signál a bude nám líp. Celý den!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat