Prostreno.cz

Vývar pro nachlazené? S rozinkami a rýží

Co je to poslední záchrana nachlazených? Vývar, který staví na nohy všechny nakažené! Co k němu potřebujete? Rozinky, rýži a likérové víno!

V České republice se chřipka nejvíce vyskytuje v období od ledna do března, nicméně to neznamená, že právě teď na podzim o ní není ani vidět ani slyšet. Ba naopak. Společně s „obyčejným“ nachlazením číhá na každého, kdo podcenil prevenci. Už je pozdě? Sužuje vás ucpaný nos, horečky, škrábání v krku, kašel, bolest svalů a kloubů? Ještě není nic ztraceno!

První pomoc v nouzi

Odborníci se shodují, že v takových případech je nejlepší ležet, dodržovat pitný režim a užívat léky na utlumení symptomů, přičemž člověk by měl počítat s tím, že bude „mimo“ minimálně týden. Jenže ruku na srdce, kdo si to dneska může dovolit?

Pokud chcete, aby vám bacily co nejdříve zamávaly na rozloučenou, protože do práce prostě musíte, uvařte si polévku, které někteří říkají životabudič nebo poslední záchrana nakažených. Kromě toho, že vám uleví, se hodí i pro případy, kdy plánujete sexuální maraton (staví totiž na nohy po vysilující činnosti).

Příprava vývaru, který si už navždy oblíbíte

Potřebujete: 4 šálky dobře procezeného masového (nebo zeleninového) vývaru, ½ lžičky kari koření, 1 menší skleničku sherry (španělské likérové víno), špetku mletého kmínu, několik kapek omáčky tabasco, 4 lžíce vařené rýže a 1 lžíci rozinek.

Postup: Smíchejte vývar s kari rozpuštěném v trošce teplé vody. Přidejte tabasco a kmín a dolaďte pepřem a solí podle chuti. Podávejte horké s rýží smíchanou s rozinkami předem namočenými ve stejném vývaru.

Tip: Pokud by vám náhodou trochu polévky zbylo, za žádných okolností jí nekrmte psy ani kočky. Rozinky jsou pro ně totiž toxické! To si radši přidejte ještě jednu porci navíc. Tak brzké uzdravení!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat