Prostreno.cz

8 úžasných faktů o ořechách, které jste nevěděli!

Potraviny nám poskytují širokou škálu různých živin. Některé živiny jsou nezbytné pro produkci energie, jiné zase pro správnou funkci orgánů, správné využití potravy a růst buněk. Nejlepším přirozeným zdrojem k získání minerálů a zdravých tuků jsou ořechy.

Arašídy, pistácie, vlašáky, kokos či mandle - znáte je všichni. Znáte však i všechny pozitiva těchto malých dobrot? Víte kolik jich máte denně zkonzumovat a v jaké formě?

Fakta o ořechách

1. Ořechy jsou výborným zdrojem bílkovin, minerálů, omega-3 a omega-6 mastných kyselin.

2. Denní dávka ořechů by se měla pohybovat od 4 do 6 polévkových lžic, rozdělených do 3 dávek denně.

3. Ořechy mají energii JIN - ochlazující, takže pokud míváte studené ruce nebo nohy, konzumujte ořechy opražené (na pánvičce nasucho bez oleje).

4. Pokud konzumujete rádi sladkosti nebo ovoce, upřednostňujte vždy sladkosti s ořechy, případně je zajídejte ořechy - vracejí vašemu tělu minerály, které jim cukr odebírá.

5. Přidávejte si ořechy ráno do kaše, případně si jimi můžete posypat rýži či jinou obilovinu na oběd a večeři.

6. Upřednostňujte čisté ořechy, bez příchutí, nesolené.

7. Mějte různé druhy ořechů vždy po ruce, např. v obýváku nebo na stole v kanceláři, případně někde, kde trávíte hodně času.

8. Výborné jako náhrada kravského mléka jsou právě mléka z ořechů - mandlové, kokosové a jiné. Taková mléka by měli upřednostnit hlavně lidé trpící kožními a dýchacími problémy, jako jsou ekzémy či astma.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat