Prostreno.cz

Bylinky pro klidnou dobrou noc

Ne nadarmo se říká, že spánek se nedá ničím nahradit. V poslední době se vám nějak podezřele vyhýbá? Zkuste ho přilákat příjemnou vůní přírody! Po jakých bylinách určitě „zaberete“?

Poruchy spánku bohužel trápí stále víc lidí. Vždyť podle posledních odhadů se s nimi potýká až 45 procent jedinců! Dochází vám s ponocováním trpělivost? Máme pro vás výborné „prášky“ na spaní. Jsou bez předpisu a vedlejších účinků. Jdete do toho?

Třezalka tečkovaná

Plnou čajovou lžičku tohoto „uspávače“ přelijte šálkem horké vody, nechte minutu louhovat a po scezení pijte po doušcích v podvečerních hodinách. Uvidíte, že vnitřní klid a uvolnění, které vás doprovodí do peřin, se dostaví co nevidět.

Třezalka tečkovaná v alko verzi

Rádi byste něco „ostřejšího“? Chápeme, že zoufalá situace si přece žádá zoufalé činy. Dvě vrchovaté hrsti třezalky nasypte do větší láhve a zalijte jedním litrem 38-40% žitné pálenky. Všechno musí být ponořené, na to pozor. Hotový „zdravotní nápoj“ pak nechte stát zhruba 14 dní v pokojové teplotě. Užívání? Denně 10-15 kapek zředěných lžící teplé vody. Je jasné, že řízení automobilu se vás potom netýká, že?

Heřmánková klasika

Léčivé účinky heřmánku jsou téměř legendární. Lžičku „rumánku“, jak se mu lidově říká, nejprve spařte horkou vodou a po necelé minutě louhování sceďte. Jeden šálek před ulehnutím a sladké sny už pomalu klepou na dveře. Stačí jen otevřít!

Kouzelná čajová směs

Smíchejte 5 gramů kořene kozlíku lékařského, 15 gramů chmelových šištic, 10 gramů třezalky tečkované, 25 gramů květu levandule a 50 gramů petrklíče. Spařením všech ingrediencí získáte aromatický čaj, který byste měli pít ještě horký a nejlépe těsně před spaním. Vsaďte boty, že zabírá víc než počítání oveček. Mimochodem, ke kterému číslu jste dospěli včera?

Zimolez, pod peřinu vlez

Menší polévkovou lžíci nadrobno nasekaného zimolezu po chvilce pobytu v horké vodě sceďte. Podle starých rad by se měly užívat dva až tři šálky denně. Takže příprava na večer začíná už odpoledne! Není čas ztrácet čas…





Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat